Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 165

Τοπίο νύχτας με τα δέντρα και την έναστρη νύχτα Στοκ Εικόνες - εικόνα από :  79908486

Του Βασίλειου Γεώργιου Γρηγ. Παπαδάκη

Την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια στο εκδοτικό συγκρότημα, ανέλαβε οργάνωση αντιεξουσιαστών-εμπρηστών ή αλλέως «χιλιάδες ήλιοι και νύχτες» και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς. Οι νερώνειοι προέβησαν ανενόχλητοι στην καταστροφή του «ρουφιανομέσου» όπως το απεκάλεσαν.  Υπάρχουν υπόνοιες και για σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς  στην Πεντέλη.  Αναμένεται η άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.  Οι εμπρηστές της Marfin Bank ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

 

 

Η ωμή βία, αντίθετη προς τους κανόνες του Δ. Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  είναι καταδικαστέα σ’ όλες τις μορφές. Χρησιμοποιείται από πολιτικές οργανώσεις και ισχυρά κράτη για την επίτευξη των στόχων.  Οι βαθιά νυχτωμένοι αντιεξουσιαστές, απάνθρωποι εγκληματίες, μπορεί να είναι ένα άτομο ή μία οργανωμένη ομάδα. Τα κίνητρα πολιτικά ή α-πολιτικά. Αμοραλιστές, απαρνητές της εθνικής κληρονομιάς και εχθροί της υπαρκτής δημοκρατίας, αντιτίθενται στην κρατική εξουσία επιδιώκοντας την ανατροπή και κατάλυση της. Προβαίνουν σε βιαιοπραγίες και καταφεύγουν στο ρείθρο μόνον όταν εξουσιάζουν οι κάλλιστοι. Αντίθετα όταν κυβερνούν οι κάκιστοι ποιούν τη νήσσαν, όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

 

 

Οι εν λόγω κουραμπιέδες-φυγόστρατοι, αυτό-τιτλοφορούνται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Άλλοτε αυτό-ονομάζονται αναρχικοί όπως ο απεργός πείνας σύντροφος, άλλοτε αριστεριστές, αναρχοαυτόνομοι, περιθωριακοί, αντιεξουσιαστές συν το Ρουβίκωνα, «άρχοντα του σκότους» των Εξαρχείων, στέλεχος του οποίου υπήρξε ο υιός του τέως προέδρου της συριζαϊκής Βουλής.

 

Στην εποχή μας η βία απέκτησε ένα δικό της εννοιολογικό περιεχόμενο. Συνδυάζεται με το έγκλημα και φανερώνει την απροκάλυπτη χρήση της σωματικής ή υλικής δύναμης για καταναγκασμό. Η μορφή αυτή της βίας παρατηρείται κυρίως σε νεαρά άτομα με συναίσθημα μειονεξίας, περιθωριοποίησης και με νευρωτική διαταραχή.  Για την περιστολή της  έχουν προταθεί μέτρα: Εκπαίδευση-παιδεία, ουσιαστική ανθρώπινη επικοινωνία, ανάπτυξη του πνεύματος, ίση κατανομή του πλούτου και κοινωνική προσαρμογή. 

 

 

Την ετυμολογία της λέξεως «ρουφιανομέσο» θα τη βρείτε στο ερμηνευτικό λεξικό ΣΥΡΙΖΑ, ένα πλούσιο γλωσσάριο  στο οποίο συμπεριλαμβάνονται χυδαιολογίες που ειπώθηκαν στη Βουλή:  Απατεών, επιδειξίας, Μήδεια της παιδείας, βοθροκάναλα, ων ουκ έστιν αριθμός. Ορισμένοι εκ των συντακτών του εν λόγω λεξικού καταλαμβάνουν, δυστυχώς, τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ψήφο των ευκολόπιστων πολιτών. Για τους αμετανόητους ψηφοφόρους της συριζαϊκής παροδήγησης ισχύει ο επιγραμματικός λόγος: «Το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» (Το ίδιο λάθος δύο φορές χαρακτηρίζει απερίσκεπτο άνθρωπο).

 

Βασίλειος Γεώργιος Γρηγ. Παπαδάκης

Επίτιμο μέλος Ε.Ε.Δ.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS