Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 122

Και οι αρμοί της Δημοκρατίας, σύντροφοι; | Liberal.gr
Του Βσιλειου Γρ.Παπαδακη

Ενδεχομένως, στο απώτατο  μέλλον να υπάρξει ένας πεφωτισμένος ηγέτης ικανός να λύσει το γόρδιο δεσμό: Δημοκρατία – Ελευθεροτυπία. Επί του παρόντος άλυτο παραμένει το πρόβλημα της ελευθερίας του τύπου και κατά συνέπεια της δημοκρατίας, συν τις δυσκολίες από τη διάρθρωση της κοινωνίας και του κράτους. Μέσα στον κόσμο της ανισότητας-σχετικότητας είναι επιβεβλημένο  να σταθμίζουμε με σύνεση τα υπέρ και τα κατά κάθε θεσμού. Τα Μ.Μ.Ε. παρά την παρακμή και τα κόμματα μ΄ όλα τα ελαττώματα, παραμένουν η δικλείδα ασφαλείας της υπαρκτής  δημοκρατίας. Τα κόμματα είναι οι αρμοί της δημοκρατίας, επιτελούν σημαντική λειτουργία στα πλαίσια του πολιτεύματος. Χωρίς αυτά δε θα εκφράζονταν οι πολιτικές πεποιθήσεις, θα ήταν κονιορτός απόψεων με αποτέλεσμα την ανυπαρξία κοινοβουλευτισμού.



Τα κίνητρα για την επιλογή ένταξης σ΄ ένα κόμμα ποικίλουν: Κοινά συμφέροντα, πολιτικοί στόχοι, αστάθμητοι συναισθηματικοί παράγοντες, όλα ρευστά, όπως είναι η συγκρότηση και η δύναμη των κομμάτων. Στόχος των εκτός δημοκρατικού τόξου κομμάτων είναι η οργάνωση  και ο φανατισμός των οπαδών τους οποίους μεταβάλλουν  σε ετεροκίνητα άτομα και  οργανωμένες μάζες. Τουτέστιν, εύκολη λεία των «πεζοδρομιακών» και δημοκόπων οι οποίοι επιδιώκουν την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Όταν το κόμμα της αριστερής βωμολοχίας και παρακμής, ή αλλέως των «αγανακτισμένων», αντιληφθεί ότι αποσβεννύεται η δύναμη του προσφεύγει στο ρείθρο, σε εμπρησμούς και ωμή βία. Στην Ελλάδα τα κόμματα δεν ανατρέπονται από τις αντιπολιτεύσεις αλλά αυτοδιαλύονται όπως των ΑΝΕΛ και οσονούπω το έτερον ήμισυ ο ΣΥΡΙΖΑ, της αερό-αριστερής συμμαχίας.

Τα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. είναι μέσα προσπορισμού κερδών και χρηματισμού για τους επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους γνώμη και συμφέρον, εν ολίγοις να «καναλιζάρουν» το κοινό. Προωθούν το υπερβολικό, ό,τι σχετίζεται με το αγοραίο και το πλαστό, θέματα τα οποία εκμαυλίζουν και δεν μορφώνουν τους τηλεθεατές. Παρ΄όλα αυτά ένα μέρος ελευθερίας έκφρασης διασώζεται. Μία ακτίνα αισιοδοξίας ανατέλλει στη δημόσια τηλεόραση, συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής,  δια την ηθικό-πνευματική ανύψωση του ελεύθερου ανθρώπου. Πολυσήμαντη η προσφορά του  ιστότοπου  «NewIdeas»,  ιστότοπος γνώμης και ορθολογισμού που στηρίζει το κράτος δικαίου, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την οικουμενική αξία του ελληνικού πνεύματος και της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η αντικειμενική ενημέρωση είναι εγγύηση για την υπαρκτή δυτική δημοκρατία.

Βασίλειος-Γεώργιος  Γρηγ. Παπαδάκης
Επίτιμο μέλος Ε.Ε.Δ.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS