Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 46

O Tσίπρας δείχνει τον δρόμο της τοξικότητας - Απειλεί με πόλωση | Liberal.gr

Του Τάσου Ευαγγελίου

Για το θέμα της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής προκειμένου να υπάρξει συναίνεση από την πλευρά του ιδίου και του κόμματός του. Τώρα προχωρά σε μια απίστευτη δήλωση «απαιτώντας» από τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών και ουσιαστικά να αποχωρήσει προκειμένου να σταματήσει την πόλωση και την τοξικότητα του πολιτικού κλίματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Αλέξης Τσίπρας όταν η πανδημία χτυπούσε την Ελλάδα απαιτούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει τη διακοπή των εργασιών της Βουλής και να μην προωθείται το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης. Επιδιώκοντας τότε να σταματήσουν και οι διεργασίες αναφορικά με την προανακριτική επιτροπή που αφορούσε κυρίως στον Νίκο Παππά είχε εμφανιστεί να επιχειρεί να μπλοκάρει το Ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου ο ίδιος και το κόμμα του να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.Το αίτημά του φυσικά δεν είχε γίνει αποδεκτό και τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε φτάσει στο σημείο να στηρίζει μέχρι και τις πορείες για τη «δικαίωση» του Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας του.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να απαντήσει στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη και στα όσα είπε σχετικά με την ανάγκη η αντιπολίτευση να ρίξει τους τόνους ως προς τον λαϊκισμό και την τακτική της πόλωσης στην προσπάθεια δημιουργίας εκ νέου ενός κύματος αγανακτισμένων πολιτών αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του.

Και αυτό διότι μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του υποστήριξε πως «Αν πραγματικά, λοιπόν, επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα, τον καλούμε στην πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής:

Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο

Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές.

Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ' όλη τη προεκλογική περίοδο.

Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές».

Με λίγα λόγια ζητά από τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση της χώρας, να τη θέσει σε προεκλογική κατάσταση από τώρα για να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο και αναθέσει τη διαχείριση στον ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του και τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί μέχρι τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Άλλωστε είναι ο ίδιος ο οποίος χαιρέτισε τις πρακτικές όσων τάχθηκαν κατά του Μακρόν στη Γαλλία, δηλαδή του Μελανσόν αλλά εμμέσως και της Λεπέν.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι τη στιγμή που ο ίδιος ζητά εκλογές από τα τέλη Δεκεμβρίου για να σώσει τη χώρα καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως στην περίπτωση που προσφύγει σε αυτές το φθινόπωρο θα έχει επιλέξει να δραπετεύσει από τα προβλήματα.

Και συνέχισε στην πολιτική γραμματείας εμμένοντας στη λογική του λαϊκισμού ως προς τις κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και στην κριτική που ασκεί αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας έναντι της εισβολής στην Ουκρανία κλείνοντας το μάτι σε όσους επιθυμούν την τήρηση των αποστάσεων σε ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως η καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας άλλης και μάλιστα ευρωπαϊκής χώρας.

https://www.liberal.gr/world/germania-i-meiosi-ton-rosikon-roon-stocheuei-na-speirei-to-chaos/456404

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS