Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 130

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαχρηστος

ΚΑΙ ΜΙΑ KAI TO 'ΦΕΡΕ η κουβέντα, οι καθ' όλα... σοβαροί και αντικειμενικοί Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα κατέταξαν, λέει, την Ελλάδα στην 108η θέση, πίσω από την Μποτσουάνα, το Τόγκο και άλλες χώρες της Κεντρικής Αφρικής στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου.

Οπως διαβάζω στο Documento του (άμεσα ενδιαφερομένου...) Κώστα Βαξεβάνη, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της δίωξης του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου για τη σκευωρία με αφορμή το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis (να μην τα ξαναλέμε ΣΥΡΙΖΑ σκευωρία για δέκα προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, με στόχο την ομηρεία της και την παραμονή του στην εξουσία).



Οι καθ' όλα... σοβαροί και αντικειμενικοί κ.λπ. κ.λπ. Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα επί σειρά ετών είχαν κλείσει ερμητικά κλειστά δε τα μάτια για όσα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διέπραττε σε βάρος του Τύπου στην Ελλάδα.

Από τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μέχρι το κλείσιμο του Mega, και από τις απανωτές διώξεις σε βάρος δημοσιογράφων κριτικών προς το καθεστώς (όπως ο υποφαινόμενος), ως την επιχείρηση (με όλα τα μέσα) της τότε κυβέρνησης να καταστήσει τον ΔΟΛ υποχείριό της, η σχέση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Τύπο είναι γραμμένη με χοντρές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Που δεν συγκίνησαν φυσικά καθόλου αυτούς τους Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα .

Προκλητική σιωπή ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΤΩ κανένα θέμα επί προσωπικού: την ανατίναξη του αυτοκινήτου μου, τις συνεχείς αγωγές του Κομμένου σε βάρος μου, τη φασιστική δέσμευση από τον ίδιο και επί μια διετία των λογαριασμών μου, τους κατόπιν άνωθεν εντολών συνεχείς εξαντλητικούς ελέγχους σε βάρος μου από τους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, την απόπειρα του Παπαγγελόπουλου να με στήσει με χαλκευμένα στοιχεία, τις εντολές σε εισαγγελείς φτιάξτε του κάτι , την αγωγή του ενός εκατομμυρίου από τον Λεγόμενο για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο, κ.λπ.

Ολα αυτά, και άλλα πολλά, για τα οποία το γνωστό παρεάκι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα , διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, κάτι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ πρώην συνάδελφοι μου (Αρβανίτης, Κούλογλου κ.λπ.), που σήμερα οδύρεται διότι διώκεται ο Τύπος στην Ελλάδα, είχε σιωπήσει προκλητικά. Και ο φίλος μου ο Κώστας (Βαξεβάνης), που βρίσκεται τώρα στη δίνη μιας σοβαρής δίωξης, επίσης. Δεν επιχειρώ κανενός είδους συμψηφισμό το ξεκαθαρίζω, θέτω απλώς το ζήτημα της μονομερούς αντιμετώπισης ενός όντως σοβαρού προβλήματος, όπως είναι η ελευθερία του δημοσιογράφου να κάνει όπως εκείνος πιστεύει καλύτερα τη δουλειά του.

Από την στήλη "Στίγμα"
του Γιώργου Παπαχρήστου
ΤΑ ΝΕΑ

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS