Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 148


Τραγωδία της Marfin: Οι τρεις νεκροί ακόμη, 12 χρόνια μετά, περιμένουν  δικαίωση | ΈθνοςMarfin νεκροί: 10 χρόνια από την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τρεις  ανθρώπους | Flash.grΔίκη Marfin: Θυμάστε τους νεκρούς της 5ης Μαΐου; - CNN.gr
ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΑΘΑ.Χ.ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δολοφόνοι που προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου παιδιού, μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι ανάμεσά μας.Ακόμα χειρότερα δε,υπάρχουν και κάποια κοινωνικά απόβλητα που δικαιολογούν το θρασύδειλο έγκλημα τους.

Ηταν σαν σήμερα, πριν 12 χρόνια: 5 Μαΐου 2010… Η Αθήνα βρισκόταν σε αναταραχή λόγω των κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης του Α’ Μνημονίου. Στο κέντρο της πόλης περισσότεροι από 150.000 πολίτες διαδήλωναν κατά των οικονομικών μέτρων. Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την τραγική κατάληξη, με τρία άτομα να χάνουν τη ζωή τους από εμπρησμό,οταν κάποιοι υπάνθρωποι πέταξαν εμπρηστική βόμβα στο κτίριο της Μαρφίν.Τρείς εργαζόμενοι της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί έφευγαν από τον κόσμο τούτο.



Στις 14:00 περίπου το μεσημέρι, αρχίζουν επεισόδια από κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στην πορεία. Οι κουκουλοφόροι,αυτά τα μπουμπούκια της προόδου και της δημοκρατίας ,προφανώς μετά τη μεσημεριανή μαστούρα τους,ρίχνουν «βροχή» από μολότοφ στο βιβλιοπωλείο  Ιανός και στο κατάστημα της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 έως 30 εργαζόμενοι.

Η τράπεζα μέσα σε λίγα λεπτά τυλίγεται στις φλόγες  ενώ οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί  ανάγκασαν  τέσσερις εργαζόμενους της τράπεζας να βγουν στα μικρά μπαλκόνια, χωρίς όμως να μπορούν να διαφύγουν από το κλειδωμένο κτίριο.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS