Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 167

Όταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς έλεγε πόσο «σημαντική» είναι η Συμφωνία των  Πρεσπών | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επανήλθε σήμερα (29/6) σχετικά με τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού του Euro 2020 στο Λονδίνο.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι η UEFA πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση πολύ προσεκτικά», είπε θέτοντας το ζήτημα για πρώτη φορά χθες στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών («Το συζητήσαμε, δεν εξαρτάται από εμάς να αποφασίσουμε, αλλά από την UEFA»).



Και το επανέλαβε σήμερα, λίγο πριν από τον αγώνα μεταξύ Αγγλίας-Γερμανίας στο Wembley, για τους «16» του Euro 2020.

«Υπάρχουν δύο λόγοι για να ζητήσει κάποιος από τους διοργανωτές του τουρνουά να επανεξετάσουν την επιλογή», εξήγησε ο κ. Σχοινάς.

«Ο πρώτος επειδή θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και η ιδέα ενός πλήρους σταδίου, ενώ υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη "Δέλτα", θα έδινε ένα μήνυμα που πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά η UEFA», συνέχισε.

«Ο δεύτερος, επειδή από τη μία η ιδέα του Ηνωμένου Βασιλείου που επιβάλλει περιορισμούς στους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ, αλλά από την άλλη δέχεται μια μαζική παρουσία ευρωπαίων επισκεπτών, είναι μια ασυμμετρία που πρέπει να ληφθεί υπόψη», πρόσθεσε.

«Δεν θέλω να δώσω μαθήματα σε κανέναν, αλλά αυτές οι σκέψεις πρέπει να κάνουν την UEFA να αξιολογήσει προσεκτικά την κατάσταση», επανέλαβε ο Μαργαρίτης Σχοινάς διευκρινίζοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και πολλοί ευρωβουλευτές «συμμερίζονται επίσης τις ίδιες ανησυχίες».

Προηγουμένως, ακόμη και ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Σέφερ είχε αναφέρει ως «ανεύθυνη» τη βρετανική επιλογή να αυξήσει την παρουσία θεατών που επιτρέπεται στις εξέδρες για τους τελευταίους αγώνες το τουρνουά (60.000 για τους ημιτελικούς και τον τελικό).

«Το θεωρώ ανεύθυνο ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται σε περιορισμένους χώρους σε χώρες που ταξινομούνται σε κίνδυνο λόγω μιας εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης», δήλωσε στον γερμανικό Τύπο.

https://www.naftemporiki.gr/story/1743627/nea-sustasi-sxoina-stin-uefa

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS