Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 283

Περισσότερη τεχνολογία, ασφαλέστεροι δρόμοι! | Nextdeal
Του Αθανάσιου   Χ. Παπανδρόπουλου

Οι καθηγητές του Κων. Ζαπουνίδης και Μίνως Γαροφαλάκης, περιλαμβάνονται στους κορυφαίους επιστήμονες της Πληροφορικής παγκοσμίως.

Στον αιώνα της γνώσης και της πληροφορίας, το να διαβάζει κανείς καλά νέα για την Ελλάδα είναι σίγουρα πολύ θετικό. Και ακόμα θετικότερο είναι το γεγονός ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης, για μίαν ακόμη φορά διακρίνεται για τις επιδόσεις καθηγητών του.

Έτσι, όπως πληροφορηθήκαμε, δύο καθηγητές του οι κ.κ. Κων. Ζαπουνίδης, διευθυντής Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Μίνως Γαροφαλάκης, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Guide 2 Research, βρίσκονται ανάμεσα στους χίλιους κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής για το 2020.



Όπως μας είπε η υπηρεσία επικοινωνίας του Guide 2 Research, ο Οργανισμός αυτός, κάθε χρόνο από το 2014 και μετά, εκδίδει την κατάταξη κορυφαίων επιστημόνων της επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, οι οποίοι με το έργο τους συμβάλλουν στην καλύτερη ορατότητα και γνώση ενός χώρου που όλο και περισσότερο συμβάλλει στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας.

«Με την κατάταξη αυτή, μας είπε εκπρόσωπος του Οργανισμού, ελπίζουμε να βοηθήσουμε και να εμπνεύσουμε ερευνητές, επιχειρηματίες και λήπτες αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, να ανακαλύψουν τους καλύτερους ειδικούς ενός χώρου που όλο και περισσότερο, σε όλες τις χώρες, είναι απαραίτητο και αποτελεσματικό ερευνητικό εργαλείο».

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι στην κατάταξη για το 2019, οι σχετικές επιλογές έγιναν μεταξύ 6.000 επιστημόνων της Πληροφορικής και στη σχετική λίστα οι ΗΠΑ κυριαρχούν με 616 επιστήμονες στους 1000. Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν από 38 και 13 αντιστοίχως και η Ελλάδα 4 με δύο ακόμα επιστήμονες να διδάσκουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με άλλα λόγια, η ελληνική παρουσία στη σχετική κατάταξη είναι πολύ καλή αν λάβουμε υπόψη τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.Αυτό σημαίνει ότι προϋποθέσεις για προσαρμογή της χώρας στον αιώνα της γνώσης υπάρχουν,αρκεί να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις και στρβλώσεις που κάποιοι θέλουν να μονιμοποιήσουν στην ελληνική ζωή.


Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Author: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Επίσης διαδικτυακά, αρθρογραφεί στο Εuro2day.gr,στο EBR και στο αγγλόφωνο European Business Review. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS