Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 142

 

  Η Τοπική Κοινότητα και ο Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα εκφράζουν την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους για την υποβάθμιση της διήμερης Γιορτής Πολιτισμού Ελιάς & Λαδιού που πραγματοποιείται στην τοπική κοινότητα για έντεκα συναπτά έτη. Θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια μαγειρικής, ομιλίες, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, παραδοσιακοί χοροί, εκθεσιακά περίπτερα και μουσική βραδιά συνέθεταν τον διήμερο θεσμό. Οι ενέργειές μας, ως συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνταν. Κατεύθυνση για ένα πλούσιο διήμερο αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο. Από την πλευρά της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δεν υπήρξε ανταπόκριση και στήριξη.


  Το υπ’ αριθμ. 1267/10-07-2019 έγγραφο της Προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.  ενημερώνει τον Πρόεδρο της Κοινότητας για την πραγματοποίηση μουσικής βραδιάς στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης στην παραλία του χωριού. Το περιεχόμενο του ενημερωτικού εγγράφου μόνο ως προσπάθεια κατάργησης του θεσμού μπορεί να ερμηνευτεί. Η μουσική εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α δεν έχει καμία σχέση με τον πλούσιο σε δράσεις πολύχρονο θεσμό.


  Η αντιμετώπιση της Προέδρου μαρτυρεί την απαξίωση του θεσμού, ενός θεσμού  συνυφασμένου με την πολιτισμική μας παράδοση και σημείο αναφοράς για όλη την Αιγιάλεια.  Η Τοπική Κοινότητα και ο Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα  αποδοκιμάζει τη στάση αυτή και δεν συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΛΑΙΩΝΑΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣΟ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ & ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑΑΝΤΩΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS