Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 330



Στα «όριά του» βρίσκεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανέφερε ενδεικτικά πως σε νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει κι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά διευκρίνισε ότι το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.

Όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι στόχος είναι η διάσωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, εάν είναι δυνατόν δίχως την αύξηση των τιμολογίων. Διευκρίνισε πάντως πως υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για την επιχείρηση.

Όσον αφορά την Χαλκιδική εμφανίστηκε αισιόδοξος και ανέφερε ότι έως το μεσημέρι ή λίγες ώρες αργότερα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής. Σημείωσε πως αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μικροδιακοπές στην παροχή, όμως η λύση έχει δρομολογηθεί.

Σε ξεχωριστές του δηλώσεις στο Θέμα 104,6, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι το σύστημα ηλεκτροδότησης είναι στα όριά του και για αυτό είχαμε τα μπλακ άουτ σε Αθήνα και Λασίθι τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως είπε το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο ενημέρωσης των πολιτών μέσω της ΔΕΗ για το πώς μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση προσθέτοντας ότι «θα δούμε τι θα κάνουμε και στο επίπεδο των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη συγκράτηση».

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από τις πρώτες ημέρες είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση στο υπουργείο λόγω της ΔΕΗ και των προβλημάτων στο δίκτυο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να βρούμε μια νέα δοίκηση στη ΔΕΗ για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας αλλά και για το δίκτυο» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.


https://www.liberal.gr/news/k-chatzidakis-sta-oria-to-diktuo-reumatos-to-mesimeri-lusi-stin-chalkidiki/259337

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS