Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 637

 



Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» , τίμησε τη Μητέρα, την   Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο καφενείο "Οι δίδυμοι" στα Μελίσσια μέσα σε όμορφη, συγκινητική και φιλική ατμόσφαιρα. Η κυρία Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου, νομικός και πολιτικός επιστήμων, ανέπτυξε το θέμα " Μητέρα, γυναίκα, εργαζόμενη αγρότισσα: πολλαπλοί ρόλοι, ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία". Ο  Πρόεδρος του  συλλόγου Σπύρος Χριστόπουλος και η Γραμματέας Λαμπρινή Δίπλα,  διάβασαν ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα με αναφορά στη μάνα. Εκ μέρους του συλλόγου προσφέρθηκε καφές και γλυκά καθώς και δύο υπέροχα κοσμήματα που κέρδισαν δύο τυχερές μαμάδες!  


        
Η κυρία Γιαννοπούλου ανέφερε ότι η  Ημέρα της Μητέρας είναι μια ξεχωριστή γιορτή τιμής και μνήμης  που  μας δίνει την ευκαιρία να εκδηλώσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στο πιο αγαπημένο μας πρόσωπο, τη μάνα μας που την ύμνησαν ποιητές, λογοτέχνες και καλλιτέχνες. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μάνα αγρότισσα, τη  γυναίκα μάνα που εργάζεται σκληρά εδώ και αιώνες, στην αγροτική κοινωνία. Αναφέρθηκε επίσης στην έννοια της μητρότητας, μια έννοια που εκτός από  τη σημασία του βιολογικού δεσμού, περιλαμβάνει και την έννοια της ανατροφής, της φροντίδας, της προστασίας και του συναισθηματικού δεσμού με το παιδί και στο ρόλο της μάνας στην ανατροφή ευτυχισμένων και αυτόνομων παιδιών. Τόνισε ότι η προσφορά της μάνας,  θεωρείται μεγάλη, ουσιαστική και δεδομένη  αλλά το μοίρασμα της φροντίδας των παιδιών με τον πατέρα είναι πολύ σημαντικό για τη συναισθηματική ασφάλεια, την αυτοπεποίθηση,  την αισιοδοξία, και  τα θετικά πρότυπα στη ζωή των παιδιών.  Αναφέρθηκε στις δυσκολίες και την εξουθένωση της σύγχρονης γυναίκας-εργαζόμενης –μητέρας και ιδίως της αγρότισσας που επιθυμεί να να συνδυάσει την οικογενειακή με την εργασιακή ζωή και είπε ότι η  Γιορτή της Μητέρας είναι ημέρα τιμής προς την μητρότητα που η Πολιτεία οφείλει όχι να προστατεύσει όχι μόνο με λόγια, αλλά με  έργα. Η  Πολιτεία, χρειάζεται να εξασφαλίσει  την ισότιμη μεταχείριση της Ελληνίδας αγρότισσας  με κοινωνικές υποδομές  , που προσφέρουν δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας, βρεφών, νηπίων παιδιών, ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων όπως: Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί, Ολοήμερα νηπιαγωγεία και σχολεία, Παιδικές κατασκηνώσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) & Κ.Δ.ΑΠ.-ΜΕΑ Παιδικές Χαρές-παιδότοποι  Βοήθεια στο Σπίτι για ηλικιωμένους Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).

Γιατί όπως είπε ο Χαλίλ Γκιμπράν: «Η μητέρα είναι τα πάντα. Αυτή είναι η παρηγοριά μας στη θλίψη, η ελπίδα μας στη δυστυχία και η δύναμή μας στην απελπισία. Είναι η πηγή της αγάπης, του ελέους, της συμπόνοιας και της συγχώρεσης»  άρα αξίζει να είναι ευτυχισμένη.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS