Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 409


Μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των κληρικών έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος από τη Βουλή χαρακτήρισε "θεσμική ακαταστασία" το γεγονός ότι η Πολιτεία μισθοδοτεί 10.400 κληρικούς όταν ο νόμος προβλέπει μόλις 6.000 θέσεις.



Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε επί της ουσίας ότι οι 4.000 έξτρα θέσεις είναι στον αέρα: «Διότι δεν έχουν οργανικές θέσεις. Διότι εάν αύριο έρθει το όποιο ελεγκτικό συμβούλιο και πει "γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς οι οποίοι δεν έχουν οργανικές θέσεις;", μπορεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ξέρετε αυτό;» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι με βάση τον νόμο του 1945 πρέπει να μισθοδοτούνται μόνο οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση, λέγοντας πως το γεγονός ότι σήμερα μισθοδοτούνται 10.400 ιερείς, ενώ είναι 6.000 οι οργανικές θέσεις που προέβλεπε ο νόμος, είναι μια απίστευτη παθογένεια.

«Αυτό ακριβώς πήγε να διορθώσει το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τον πρωθυπουργό. Το ερώτημα είναι: Ως πολιτικά κόμματα θέλουμε να μπει μια τάξη σε αυτό, ναι ή όχι; Εμείς δεν λέμε να διώξουμε κανέναν. Εμείς δεν λέμε να σταματήσει η μισθοδοσία. Εν πάση περιπτώσει, όμως, όταν υπάρχουν έξι χιλιάδες οργανικές και μέσα από μια απίστευτη παθογένεια, που έγινε σιγά-σιγά από το 1945 και μετά, σήμερα η πολιτεία μισθοδοτεί πάνω από δέκα χιλιάδες, αυτό είναι μια θεσμική ακαταστασία, στην οποία τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση», σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

https://www.lykavitos.gr/gavroglou-ston-aera-4-000-klirikoi/

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS