Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 494




Πολίτες έχουν σπάσει τους φράχτες της Αστυνομίας έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο του Έντι Ράμα στην Αλβανία και πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί εξ αυτών έχουν καταφέρει να εισβάλουν στο κτίριο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την αποχώρηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και κατηγορείται για "διαφθορά".



Μια ομάδα, περίπου εκατό διαδηλωτών, αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνησης, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές φώναζαν "Ράμα, φύγε!".

 Στη συνέχεια παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο του κτιρίου. Δακρυγόνα ρίχθηκαν από ψηλά στους διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες.

Μια δεκαριά εισήλθαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.

Αστυνομικοί προσπαθούν με ρίψη χημικών να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν εκτοξεύσει και βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες.

Ο Ράμα αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του.

"Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της εξουσίας του Ράμα. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία", είχε δηλώσει την Τετάρτη ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, στη διάρκεια συγκέντρωσης των οπαδών του.

Κατηγορώντας τον Ράμα για "συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα" και ότι "βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια", η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα με στόχο τη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.

Η αντιπολίτευση έχει οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με στόχο την παύση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.


 

Με πληροφορίες από ant1news.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ από http://www.capital.gr/diethni/3344026/albania-epeisodia-sto-prothupourgiko-megaro-ti-sullipsi-tou

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS