Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 644


 
Χιλιάδες έρευνες έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες δεκαετίες σχετικά με τα οφέλη του σεξ στη σωματική και την ψυχική υγεία.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η σεξουαλική πράξη μπορεί κυριολεκτικά να «μεταμορφώσει» έναν άνθρωπο, καθώς οι ορμόνες «της ευτυχίας» -όπως είναι γνωστές- καταφέρνουν να κάνουν το θαύμα τους σχεδόν ακαριαία.



Νέα βρετανική επιστημονική μελέτη έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στην επίδραση που έχει η ερωτική πράξη στην ψυχολογία των γυναικών, με τους ειδικούς να καταλήγουν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπέρασμα.

Ποιο είναι αυτό;

Ότι τα θηλυκά δεν ευχαριστιούνται τη ζωή περισσότερο όταν κάνουν σεξ σε σχέση με τα διαστήματα αποχής. Στη συγκεκριμένη έρευνα ως συχνό σεξ ορίστηκε η συνεύρεση πάνω από δύο φορές τον μήνα, με τα αρσενικά να μοιάζουν να ωφελούνται περισσότερο –σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο- σε σχέση με τα θηλυκά.

«Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή σεξουαλική επαφή έχει συσχετιστεί με μια σειρά από πλεονεκτήματα για την ψυχολογική και φυσιολογική ευημερία. Τέτοιου είδους πλεονεκτήματα είναι η βελτιωμένη ποιότητα ζωής και ψυχικής υγείας, χαμηλότερο ρίσκο για συγκεκριμένους καρκίνους αλλά και θανάσιμα καρδιακά επεισόδια», σχολιάζει ο λέκτορας Dr. Lee Smith, που έλαβε μέρος στη μελέτη.

Και ενώ οι γυναίκες δεν υποστηρίζουν ότι απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή όταν κάνουν πολύ σεξ, η επιστήμη έρχεται να μας… πείσει για τα οφέλη της σεξουαλικής πράξης, με ευρήματα παλαιότερων ερευνών να θέλουν το σεξ να συνδέεται άμεσα με την μακροζωία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι σύμβουλοι σχέσεων τονίζουν ότι το «μυστικό» της ικανοποίησης δεν βρίσκεται στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα.

Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι γυναίκες έχουν παραδεχτεί σε πληθώρα ερευνών πως το καλύτερο σεξ το κάνουν με τους ανθρώπους που έχουν ερωτευτεί πραγματικά! Να λοιπόν που η ποσότητα ουδεμία σχέση έχει με την πληρότητα και την ευτυχία μας.

Ακόμα και στο σεξουαλικό κομμάτι.

https://limeandlife.com/content/wellness/psyhologia-sheseis

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS