Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 720


 
Τίποτα δεν μπορεί να παρομοιαστεί με την άσχημη αίσθηση που βιώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι από κρυολόγημα ή γρίπη. Χάνουμε την όρεξή μας, όλο μας το σώμα πονάει, νιώθουμε ότι το κεφάλι μας θα εκραγεί και καιγόμαστε από τον πυρετό.

Θα δίναμε τα πάντα εκείνες τις στιγμές για να γλυτώσουμε από αυτή τη δυσφορία και είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε όποια θεραπεία μας προτείνουν, αρκεί να νιώσουμε καλύτερα. Ίσως όμως θα ήταν καλή ιδέα, εκτός από τα φάρμακα και τα ροφήματα, να λάβουμε υπόψη μας και το τι καταναλώνουμε όσες μέρες είμαστε άρρωστοι.



Και αυτό διότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ορισμένα είδη τροφής ανακουφίζουν κάποια από τα συμπτώματα. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε όμως είναι να αποφύγουμε τις παρακάτω τροφές, αν θέλουμε να νιώσουμε σύντομα καλύτερα:

Ποιες τροφές είναι καλύτερο να αποφεύγουμε όταν είμαστε άρρωστοι;
1. Επεξεργασμένες τροφές και έτοιμο φαγητό
Ακόμα κι όταν είμαστε υγιείς, αυτό το είδος τροφής δεν μας κάνει καλό. Οπότε, φανταστείτε όταν έχουμε αρρωστήσει. Αυτές οι τροφές περιέχουν ελάχιστα θρεπτικά συστατικά και πολλά συντηρητικά. Δεν βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, οπότε εμποδίζουν την γρήγορη ανάρρωσή μας. Τίποτα από τις χρωστικές, τα συντηρητικά, τη φρουκτόζη, τη ζάχαρη και την ασπαρτάμη δεν θα μας βοηθήσει να διώξουμε τα συμπτώματα.

2. Αλκοόλ
Ορισμένα είδη αλκοόλ μπορεί να νιώθουμε ότι μας ζεσταίνουν το λαιμό και όντως παρέχουν προσωρινή ανακούφιση, αλλά στην πραγματικότητα, το αλκοόλ μπορεί μόνο να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αφυδατώσει τον οργανισμό μας. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο χειρότερος για την περίπτωση της ίωσης.

3. Λιπαρές τροφές
Τα τηγανητά, λιπαρά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές στο στομάχι και έτσι να μας προκαλέσουν ένα επιπλέον, πραγματικά αχρείαστο, σύμπτωμα. Οι λιπαρές τροφές αποδυναμώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και έτσι καθυστερούν την ανάρρωση.

4. Γαλακτοκομικά
Μην εκπλήσσεστε που τα γαλακτοκομικά υπάρχουν σε αυτή τη λίστα. Τα προϊόντα λίγων λιπαρών μπορούν να καταναλωθούν, αλλά όχι συχνά. Όμως, όσα έχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών χρειάζεται να αποφεύγονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα, οι μικρές ποσότητες δεν έχουν κάποια αρνητική επίδραση, αλλά μην το παρακάνετε.

5. Κρύα φαγητά και ποτά
Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή λίγη σούπα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης, επειδή οι υδρατμοί από αυτά μπορούν να βοηθήσουν και στη ρινική καταρροή. Γενικά, ωστόσο, τα κρύα ποτά δεν ενδείκνυνται. Μάλιστα, το κρύο νερό επιβραδύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, οπότε επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Γενικά, όταν είμαστε άρρωστοι, είναι σημαντικό να μένουμε ζεστοί με κάθε τρόπο.

https://enallaktikidrasi.com/2019/01/gripi-poies-trofes-einai-kalitero-apofeugoume-otan

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS