Του Φάνη Ζουρόπουλου

  • Κορυφώνεται το Θειο Δράμα , αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να ζει την δική της κωμωδία.....

 

  • Η υπογεννητικότητα ανεβαίνει στην Ευρώπη, αλλά ο πληθυσμός της δεν μειώνεται. Πως γίνεται αυτό;...  Γίνεται, γιατί από  το 1990  το 90% των γεννήσεων είναι Ισλαμιστές μετανάστες!... 52 εκατομμύρια μουσουλμάνοι υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί και να φτάσει το 104 εκατομμύρια!... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Πρέπει να ξυπνήσουμε!...

 

  • Μην παραβλέψετε το ενδεχόμενο όλο αυτό το ‘’σώου’’ με τον φουκαρά τον Κυμπουρόπουλο να είναι ακόμα ένα στημένο παιχνιδάκι  από το Μαξίμου, για να περάσει ανώδυνα η διάλυση της Παιδείας... Δεν έχετε υπόψιν σας που έχετε μπλέξει!

 

  • Τσίπρας- Πολάκης: δεν αντέχει  καμία ανάλυση πια,  μόνο ένα:    Σιχαμάρα!.....

 

  • Μέσα στην αναμπουμπούλα και το όργιο ρουσφετολογίας σε βουλευτές του Συριζα που σήκωσαν κεφάλι και απαιτούν διευθετήσεις για τις περιφέρειες τους,  μάλλον γλυτώνουμε και εμείς το τμήμα Οπτικομετρίας. Ολόκληρο ή ένα τμήμα δεν έχει σημασία... Σημασία έχει ότι θα παραμείνουν δυο τα τμήματα ΤΕΙ στην πόλη γιατί μόνο το Φυσικοθεραπείας  ήταν ‘’ευάλωτο’’ σε μελλοντικές νέες ‘’ανακατατάξεις’’ στυλ Γαβρόγλου.Και  κακά τα ψέματα το ΤΕΙ  είναι μια ανάσα για την πόλη.......

 

  • Αιγιάλεια Τώρα’’, ‘’Αγιάλεια αύριο’’, ‘’Ποιοτική Αγιάλεια’’, ‘’Μπροστά για την Αιγιάλεια’’, όλοι για την Αιγιάλεια.......’ ’Αιγιάλεια πάνω-κάτω’’ δεν έγινε ακόμα.  Αυτό θα γίνει από μόνο του θα μου πείτε...

 

  • Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και περιφέρειες μέσα στο καλοκαίρι και πριν τις βουλευτικές εκλογές ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Κάτι παρόμοιο ετοιμάζουν και για το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ που σε πολλούς δήμους έχει ατονήσει.... Ο υπέρ πάντων αγών για τα ψηφαλάκια του λαού!....Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, πριν απ’ όλα εξευτελίζει όλους αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Στη συνέχεια, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο Σύριζα και ο αρχηγός του δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία. Πάει περίπατος και το Νόμπελ Ειρήνης.

Του Αθανάσιου  Χ. Παπανδρόπουλου

Αν ο κύριος πρωθυπουργός είχε ίχνη αισθήματος ντροπής και ευθύνης, τον Παύλο Πολάκη θα έπρεπε επισήμως να του ζητήσει να τα μαζεύει από την κυβέρνηση και ίσως και από το Κόμμα του. Ο εκ Κρήτης πολιτικός αποτελεί μια χυδαία πολιτική φυσιογνωμία, η οποία από το γεγονός και μόνον ότι εξελέγη και βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων είναι θλιβερό για το επίπεδο της χώρας.

 

Του Χρήστου Χωμενίδη

Δεν μπαίνω στην ουσία των κατηγοριών εναντίον του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Αφενός επειδή δεν διαθέτω την πληροφόρηση και τη γνώση για να τις κρίνω. Αφετέρου διότι είναι άκομψο, έως και παράνομο, να σχολιάζει κανείς δημόσια μιάν ομιχλώδη ποινική υπόθεση προτού αυτή φτάσει στο ακροατήριο. Στέκομαι στον τρόπο της σύλληψής του.


 
του ΙΩΣΗΦ ΑΒΡΑΜΟΓΛΟΥ

Σύμφωνα με τις έρευνες, προκειμένου να διατηρηθεί η κουλτούρα ενός λαού για περισσότερα από 25 χρόνια, πρέπει να υπάρχει ένας συντελεστής γεννητικότητας των 2,11 παιδιών ανά οικογένεια.
Με οτιδήποτε λιγότερο η παράδοση (το έθνος) θα μειώνεται.Μόνον εφιάλτη προκαλεί η αντιπαραβολή των στρατιωτικών δυνάμεων και του πολεμικού εξοπλισμού Ελλάδας-Τουρκίας

Του Γιάννη Μαρίνου*
*Πρώην διευθυντής του “Οικονομικού Ταχυδρόμου”, τέως ευρωβουλευτής

Διόλου συμπτωματικό είναι το γεγονός ότι την ημέρα της δημοσίευσης των ανησυχιών μου για την επικίνδυνη υποχρηματοδότηση της εθνικής άμυνας («Βήμα», 7/4) εκτενή σχετικά δημοσιεύματα στην «Καθημερινή» της ίδιας ημέρας και στα «ΝΕΑ» της 11ης Απριλίου ανέδειξαν τη σημασία του προβλήματος και έκρουσαν τον κώδωνα άμεσου κινδύνου. Ενός κινδύνου που επιβεβαιώθηκε την επομένη από την αποκάλυψη ότι η Τουρκία, με επιστολή που κατέθεσε στον ΟΗΕ, διεκδικεί όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο αφήνοντας ανοιχτά αξιώσεις που φθάνουν ακόμη και έως τη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης, όπως προκύπτει από τους σχετικούς χάρτες που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό.Ο έγκριτος νομικός Γιώργος Κ. Στεφανάκης, στο τελευταίο βιβλίο του «Αποστασίας Ανατολή» (Εκδόσεις Σιδέρη) αποκαλύπτει πως οι συνταγματάρχες, για να επιβάλλουν την επταετή δικτατορία τους, αξιοποίησαν Βασιλικό Διάταγμα της 20ης Απριλίου 1967.

Του Αθανάσιου  Χ. Παπανδρόπουλου

Στο βιβλίο του «Αποστασίας Ανατολή» (εκδόσεις Σιδέρη), ο έγκριτος νομικός και δημοσιολόγος Γιώργος Κ. Στεφανάκης, γιος του Κων. Στεφανάκη, Βενιζελικού πολιτικού, περιγράφοντας τα πραγματικά γεγονότα του Ιουλίου 1965, φέρνει στο προσκήνιο ένα σοβαρό ντοκουμέντο. Αναδημοσιεύει το Φύλλο της Κυβερνήσεως της 20ης Απριλίου 1967, στο οποίο δημοσιεύεται Βασιλικό Διάταγμα, που πέραν του βασιληά Κωνσταντίνου Β΄, συνυπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Παπαληγούρας, Δημόσιας Τάξης Γ. Ράλλης και Εμπορικής ναυτιλίας Εμμ. Κεφαλογιάννης. Με βάση το παραπάνω Β.Δ. ανατίθεται εις τους κατά τόπους Στρατιωτικούς Διοικητές, η κατά την κρίση τους εφαρμογή του Νόμου ΔΞΘ/1912 «Περί καταστάσεως πολιορκίας».


Γράφει ο Θανάσης Κ.

Το… «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς «έλαμψε» χθες!

Ο Πολάκης έβρισε έναν ανάπηρο υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ! Κι ύστερα πήγε να δικαιολογηθεί και τα έκανε χειρότερα...Του Κώστα Μποτόπουλου*
*Δρ. Συνταγματικού Δικαίου, πρώην ευρωβουλευτής

Δύο πιστεύω πως είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι για να κριθούν όσο πιο αντικειμενικά γίνεται οι επιδόσεις της απερχόμενης κυβέρνησης. Ο πρώτος είναι να σκεφτούμε τι έκανε σε τομείς που δεν επηρεάστηκαν άμεσα από τα μνημόνια. Ο δεύτερος με τι τρόπο προσπάθησε να «γυρίσει» την κατάσταση μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια. Όποιον τρόπο και να επιλέξουμε, ιδίως δε τον συνδυασμό τους, η κυβέρνηση μένει κάτι παραπάνω από μετεξεταστέα.


Του Κώστα Στούπα

Δυο είναι τα πράγματα με τα οποία κρίνεται ένας πολιτικός: το ήθος και η ικανότητα διαχείρισης. Αν κάποιος είναι ικανός διαχειριστής των δημοσίων υποθέσεων η κοινή γνώμη θα μπορούσε να του κάνει και λίγο "σκόντο" στο ήθος.Γράφει ο Θανάσης Κ.

Ο Guardian είναι μια βρετανική κεντροαριστερή εφημερίδα.
Αρκετά «ανοικτή» στις απόψεις που φιλοξενεί, αλλά σταθερά προσηλωμένη στην αριστερόστροφη ατζέντα την διεθνούς «πολιτικής ορθότητας».

Χθες δημοσίευσε ένα άρθρο που αξίζει να προσεχθεί Τίτλος του:
«Όπως δείχνουν οι επιθέσεις στην Σρι Λάνκα, οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν σοβαρούς διωγμούς διεθνώς!»
(As the Sri Lanka attacks show, Christians worldwide face serious persecution).
Το λέει και η αρθρογραφία του Guardian, πλέον…
Όχι τίποτε… «ακροδεξιοί»!