Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 128


Τάκης Θεοδωρόπουλος - metaixmio.gr
Του Τάκη  Θεοδωρόπουλου

 
«Θα σας αποκαλύψω τώρα τη νόσο του αφέντη. Λατρεύει την Ηλιαία και είν’ ερωτευμένος με τις δίκες». Μιλάει ο ένας από τους δύο υπηρέτες του Φιλοκλέωνος στους «Σφήκες» του Αριστοφάνη. Βλέπετε, η δικανική ακράτεια είναι ασθένεια που συνοδεύει τη δημοκρατία από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Δεν έχει ακόμη βρεθεί ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο για να την αντιμετωπίσει. Iσως θα έπρεπε να ασχοληθεί μαζί της το ΚΕΘΕΑ. Είναι κι αυτή μια εξάρτηση όπως το αλκοόλ, η νικοτίνη ή τα τυχερά παιχνίδια. Μόνον που, σε αντίθεση με αυτές, αυτή φαίνεται πως είναι προσοδοφόρα. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός πως ένας συμπολίτης μας τη χρησιμοποιεί ως δουλειά πλήρους απασχόλησης; 409 μηνύσεις έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια ο κ. Παναγιώτης Δημητράς. Εξ αυτών οι 263 αρχειοθετήθηκαν ως «προφανώς αβάσιμες». Κοινώς, θεωρήθηκαν ψευδείς. Οι υπόλοιπες είναι στο στάδιο της επεξεργασίας. Κατά την εκτίμηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, οι περισσότερες από αυτές θα βρουν τον δρόμο για το αρχείο. Ενδεχομένως κάποιες να φθάσουν στο ακροατήριο, όπως η υπόθεση της Σώτης Τριανταφύλλου, η οποία όμως αθωώθηκε. Τις πληροφορίες αυτές τις αντλώ από την απάντηση του κ. Τσιάρα στην ερώτηση του βουλευτή Πειραιά κ. Μπουτσικάκη για τις δραστηριότητες του πάσχοντος.



Λένε πως η πάθηση αυτή μπορεί να αμβλύνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, όμως οξύνει την όσφρηση. Oπως οι αστυνομικοί σκύλοι οσμίζονται τα ναρκωτικά, ο πάσχων οσμίζεται το ιικό φορτίο του ρατσισμού. Παρέλειψα μια λεπτομέρεια: η πλειονότητα, αν όχι όλες οι μηνύσεις του, αφορούν τον αντιρατσιστικό νόμο. Μυρίζεται «ισλαμόφοβους», «τσιγγανόφοβους», και δεν μπορεί να αντισταθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει μήνυση για μικροβιοφοβία, υψοφοβία ή κλειστοφοβία. Τον υπογράφοντα τον είχε μηνύσει για «ισλαμοφοβία». Η υπόθεση βρήκε τη θέση της στο αρχείο, όμως ο ίδιος εξακολουθεί να με αποκαλεί «ισλαμόφοβο» στο Διαδίκτυο. Δεν έχει άδικο. Φοβάμαι την ισλαμική επιθετικότητα. Eχω κι εγώ τις αδυναμίες μου. Σας λείπει η όσφρηση και ως εκ τούτου δεν αντελήφθητε ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν «ακροδεξιά εθνικίστρια» και η Ν.Δ. ναζιστικό κόμμα – η γλωσσική ακράτεια συνοδός της δικανικής. Eχει καταθέσει μηνύσεις στα μισά πρωτοδικεία της επικρατείας εναντίον του Λιμενικού, εισαγγελέων, υπουργών, του Γεωργιάδη, του Σαμαρά. Απορία αφελούς: πώς τόσον καιρό η Δικαιοσύνη δεν αντέδρασε για να θεραπεύσει τον άτυχο συμπολίτη μας από την πάθησή του; Είναι ηθική μας υποχρέωση να του συμπαρασταθούμε.

Ως εκ τούτου, προτείνω τη μέθοδο της μεθαδόνης. Oπου μεθαδόνη στην περίπτωσή του είναι να βρεθεί στη θέση του μηνυόμενου. Από όσους έχουν υποστεί τις βλαβερές συνέπειες του εθισμού του.

https://www.kathimerini.gr/opinion/561604687/dikaniki-akrateia/

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS