Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 158

Ομιλία του δημοσιογράφου και τέως ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Μαρίνου στην ΕΣΤΙΑ  ΠΥΡΓΟΥ - SantoriniPress

Δυστυχώς η δημοκρατία μας έχει μείζονες ατέλειες, η διαιώνιση των οποίων διευκολύνει την υπονόμευσή της από τα δύο άκρα.

Του Γιάννη Μαρίνου

Η Νέα Δημοκρατία είχε επαγγελθεί προεκλογικά ότι θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου και θα πατάξει κάθε παρανομία και τις πράξεις βίας, που καταλύουν την ελεύθερη άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Και πράγματι, μόλις εξελέγη για να κυβερνήσει θέσπισε σειρά νόμων, που εν πολλοίς ανταποκρίνονταν στις προεκλογικές επαγγελίες της. Ομως η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Ολα σχεδόν τα σχετικά νομοθετήματα παραμένουν λίγο ως πολύ ανεφάρμοστα καθώς η κατάλυσή τους ούτε παρεμποδίζεται ούτε τιμωρείται.



• Χαιρετίστηκε ο νόμος περί πανεπιστημιακού ασύλου. Ομως Αριστερά και αναρχικοί συνεχίζουν ανεμπόδιστα να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στα ΑΕΙ και να τρομοκρατούν όσους τολμούν να αντισταθούν, είτε είναι καθηγητές είτε φοιτητές. Και κατά καιρούς βιαιοπραγούν κατά των διαφωνούντων. Τελευταίο δείγμα της έκνομης συμπεριφοράς τους το ξυλοφόρτωμα ενός φοιτητή, που τόλμησε να έχει διαφορετική άποψη. Είχε προηγηθεί η βιαιοπραγία και ο εξευτελισμός του πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης παραμένουν ατιμώρητοι, καθώς είναι καταφανές ότι και η Δικαιοσύνη δεν τολμά να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις.

Αλλωστε και οι τυχόν επιβαλλόμενες φυλακίσεις αφήνουν ανενόχλητους τους καταδικαζόμενους, αφού όλες έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ποια τιμωρητική αξία έχει οποιαδήποτε ποινή, αφού δεν εκτίεται;

• Νομοθετήθηκε η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία θα επιβάλει τη νομιμότητα στα αναρχούμενα πανεπιστήμια. Ομως ακολούθησε κωλυσιεργία στην υλοποίηση της απόφασης καθώς ήταν οξεία η διαφωνία της αριστερής αντιπολίτευσης.

• Ψηφίστηκαν νόμοι, οι οποίοι ρυθμίζουν τα των πορειών, ώστε να μην παρεμποδίζεται καθημερινά η ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μάταια αναμένουν οι νομοταγείς πολίτες την εφαρμογή του νόμου, καθώς σχεδόν καθημερινές συγκεντρώσεις και πορείες αποκλείουν την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, συνήθως χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια.

• Μέγα πολιτικό σκάνδαλο θεωρήθηκε εύλογα η σκευωρία Novartis, που με συμμετοχή δυστυχώς και δικαστικών λειτουργών επεδίωξε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη σειρά κορυφαίων πολιτικών της τότε αντιπολίτευσης με χαλκευμένες κατηγορίες που βασίστηκαν σε τρεις προστατευόμενους καταφανώς ψευδομάρτυρες. Η υπόθεση παραμένει λιμνάζουσα και μάταια αναμένεται η δικαστική κάθαρση, η οποία θα δικαιώσει τους αδίκως κατηγορηθέντες και θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάποιους από τους σκευωρούς.

• Μάταια επίσης προσδοκά η κοινή γνώμη την επέκταση ή τη δημιουργία καινούριων φυλακών, ώστε να εγκλείονται σ’ αυτές οι πολλαπλασιαζόμενοι παραβάτες του ποινικού νόμου αντί να αφήνονται οι περισσότεροι κατάδικοι ελεύθεροι με αναστολή έκτισης της ποινής τους επειδή υπάρχει αδιαχώρητο στις υφιστάμενες φυλακές.

• Εχει επίσης λησμονηθεί η κακουργηματική επίθεση με τσιμεντόλιθους εναντίον αστυνομικών προ ετών στο Κουκάκι. Οι δράστες είχαν τότε συλληφθεί και παραπεμφθεί για να δικαστούν στο αυτόφωρο. Ομως έκτοτε αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη τους και παραμένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι, πράγμα που υποδηλώνει ότι και η λειτουργία της ποινικής δικαιοσύνης έχει μείζον πρόβλημα, για την επίλυση του οποίου ουδείς ενδιαφέρεται προς μεγάλη ανακούφιση των παραβατών του ποινικού νόμου.

Δυστυχώς η δημοκρατία μας έχει μείζονες ατέλειες, η διαιώνιση των οποίων διευκολύνει την υπονόμευσή της από τα δύο άκρα.

https://www.ot.gr/2021/11/01/apopseis/opinion/otan-oi-nomoi-menoun-anenergoi/

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS