Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 195

 

Η ιστορική πόλη της Αλσατίας και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, διά του δημοτικού της συμβουλίου, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ακραία ισλαμική οργάνωση προσκείμενη στον Ερντογάν!

 

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

 

Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Στρασβούργο, κορυφαία ιστορική πόλη της Αλσατίας, είναι ένα σύμβολο της γαλλο-γερμανικής φιλίας και του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

 

Εσχάτως, λοιπόν, η πράσινη δήμαρχος της πόλης στην οποίαν ήδη λειτουργούν τρία τζαμιά και εννιά ειδικοί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, την ανέγερση ενός νέου τζαμιού, υψηλής χωρητικότητας, το οποίον θα ανήκει στην ισλαμική οργάνωση Μιλλί Γκορούσ (CIMG), που στην ουσία είναι θυγατρική του κόμματος του Ερντογάν στην Τουρκία και πρόσφατα αρνήθηκε να υπογράψει τη Χάρτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που άλλες ισλαμικές οργανώσεις έχουν υπογράψει στη Γαλλία.

 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Ζεράρ Ντερμενέν κατήγγειλε αυτή τη χρηματοδότηση τονίζοντας ότι η ισλαμική οργάνωση ελέγχεται από την Τουρκία, έχει πολιτικούς στόχους και σκοπεύει να αναμειχθεί στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές.

 

Από την πλευρά μας, υπογραμμίζουμε ότι στην Αλσατία μόνον οι πέτρες προφανώς αγνοούν τον φιλοτουρκικό ρόλο της παραπάνω ισλαμικής οργάνωσης η οποία φιλοδοξεί να οικοδομήσει στην καρδιά της Ευρώπης το μεγαλύτερο τζαμί της γηραιάς ηπείρου.

 

Αυτή δεν είναι μια δική μας εκδοχή, αλλά επίσημη δήλωση του Τούρκου Προέδρου. Δήλωση που έγινε στη διάρκεια επίσκεψης του στο Στρασβούργο και που στόχο είχε να δείξει στη δημοκρατική Ευρώπη ποιό ρόλο η Τουρκία παίζει στον ισλαμικό κόσμο.

 

Το περίφημο τζαμί εξάλλου, εκτιμάται ότι θα έχει κόστος περί τα 26 εκατομμύρια ευρώ, με το Δήμο του Στρασβούργου να χρηματοδοτεί το 10% βάσει μιας νομοθετικής ρύθμισης(το αποκαλούμενο concordat) τοπικού χαρακτήρα που χρονολογείται από την εποχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1802!

 

Όσο για το τουρκικό ισλαμικό μόρφωμα αποτελεί αιχμή του δόρατος του ερντογανισμού στη Γαλλία, με διασυνδέσεις επίσης στη γειτονική της Αλσατίας Γερμανία.

 

Το κωμικό είναι ότι οι ισλαμιστές του μορφώματος αυτού, κατά καιρούς διοργανώνουν διαδηλώσεις υπέρ της Τουρκίας στο Στρασβούργο, κάθε φορά που η χώρα αυτή. καταδικάζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων,επικαλούμενοι την προστασία τους..

 

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο!!

 

Κατά τα λοιπά, ο ισλαμο-αριστερισμός στη Γαλλία καλά κρατεί και οι πράσινοι «προστάτες» της φύσης είναι από τους πιο ένθερμους οπαδούς του.

 

Παρέα με τον Ζαν-Λύκ Μελανσόν, πρόεδρο του κόμματος της «μη υποταγμένης Γαλλίας» και των κουκουλοφόρων του.

https://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=8282

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS