Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 313

Τα πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη – Newsbeast
Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

Σε ΜΚΟ έχει νοικιάσει τρία από τα οκτώ ακίνητα που αγόρασε στην Αθήνα το 2018 ο Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοτας μάλιστα ειρωνικά «αυτοί δεν μας έλεγαν αν θέλετε πρόσφυγες να τους πάρετε στα σπίτια σας;»…

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βρέθηκε με 8 επιπλέον ακίνητα το 2018. Τα αγόρασε στο 50% της αξίας και δέχθηκε κριτική δεδομένων των αριστερών πεποιθήσεών του και των αγώνων κατά του καπιταλισμού και του φιλελευθερισμού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει και το έπραξε.


Τώρα όμως ο ίδιος αποκαλύπτει, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", πως τρια εκ των ακινήτων, τα οποία έχει μεταβιβάσει ήδη στα παιδιά του, ενοικιάζονται σε ΜΚΟ, η οποία φιλοξενεί πρόσφυγες προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Το είπε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο. Στο «Κόκκινο» και όχι στις συνεντεύξεις που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης, αποφεύγοντας τις περαιτέρω διευκρινήσεις.

Έσπευσε δε να προεξοφλήσει την νέα κριτική σημειώνοντας ότι:

- Δέχεται πόλεμο και η Ν.Δ. επιχειρεί την ηθική και πολιτική του εξόντωση

- Θα συνεχίσει να πολεμά τη Δεξιά, την αδικία και τη διαφθορά

- Δεν θα υποχωρήσει και «ας λυσσομανούν όσο θέλουν Ν.Δ. και “παπαγαλάκια”.

Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρει ποια είναι η συγκεκριμένη ΜΚΟ ούτε αν αυτή ελέγχεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται. Mόνο ότι υπάρχει σε βάρος του σχέδιο εξόντωσης.

Αν και η ενοικίαση των σπιτιών σε ΜΚΟ και η αμοιβή από αυτή ως ενοίκιο δεν αποτελεί «φιλοξενία» από την πλευρά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος επιχείρησε να ειρωνευτεί προκαλώντας αντιδράσεις. Χαρακτηριστική η αναφορά του σχετικά με αυτούς που έλεγαν να πάρουν τους πρόσφυγες στα σπίτια τους όσοι τους θέλουν.

Το ίδιο άλλωστε είχε πράξει και όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του με γεμάτα τα καρότσια του σούπερ μάρκετ, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, όταν οι αρμόδιες αρχές καλούσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές αγορές τροφίμων και άλλων αγαθών τονίζοντας πως υπάρχει επάρκεια.

Και τότε είχε σπεύσει να κάνει αναφορές για σε βάρος του σχέδιο εξόντωσης, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις τόσο για τη στάση του όσο και για την αντίδρασή του.

https://www.liberal.gr/politics/ta-akinita-papadimouli-kai-i-filoxenia-ton-prosfugon/302683

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS