Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 497



Γράφει η Ευσταθία Γιαννιά-
Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα - Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ

Συνεγείρεται ο ανθρωπισμός των αγανακτισμένων από την επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Όχι όπως κάθε ευαισθητοποιημένου ανθρώπου, από την ουσία του προβλήματος, που είναι η διαβίωση των γυναικόπαιδων σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα στα απολύτως ακατάλληλα για τη ζωή, την υγεία, την ασφάλειά τους κτήρια και περιβάλλον …αλλά από την εικόνα της απομάκρυνσής τους. «Ντροπή για τη Δημοκρατία», είπαν.



Ντροπή για τη Δημοκρατία, είναι όταν μικρά παιδιά μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, συχνά έρμαια στις διαθέσεις πάσης φύσεως κυκλωμάτων, αφού και οι γονείς, αν υπάρχουν και δεν είναι ασυνόδευτα, πολλές φορές αδυνατούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Ντροπή για τη Δημοκρατία, είναι οι εικόνες που είδαμε από τους χώρους που ζούσαν και όχι η μεταφορά τους σε ανθρώπινους και κυρίως ασφαλείς χώρους.



Για το πρόβλημα στα Εξάρχεια, εν αρχή, έχουμε συμφωνήσει ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή είναι αδιαπραγμάτευτα δεδομένη. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των επιχειρήσεων, σαφώς είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Επομένως, όσοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη χθεσινή επιχείρηση, φιάσκο, επικοινωνιακό πυροτέχνημα που δεν απαντά στο αίτημα των πολιτών για σύγκρουση με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ίσως πρέπει να αφήσουν να ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Γιατί σ’ αυτή την πρώτη φάση της επιχείρησης, για όσους έχουν σχετική γνώση, μπορούν να αντιληφθούν πως ο στόχος ήταν η ασφαλής απομάκρυνση και η προστασία των ανθρώπων (μεταναστών ή άλλων ευάλωτων ομάδων), από τα ακατάλληλα και συχνά επικίνδυνα υπό κατάληψη κτήρια, που είχαν βρει καταφύγιο και η απόδοση των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους.


Ούτε οι συμμορίες, ούτε οι ναρκέμποροι, ούτε η εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή γενικά, που είναι ο πυρήνας του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ο αγώνας κατά του οργανωμένου εγκλήματος στα Εξάρχεια, μόλις ξεκίνησε και έχει αρχή, μέση και τέλος, που σηματοδοτείται από την επαναφορά της κανονικότητας στη ζωή των κατοίκων και στην καθημερινότητα της περιοχής. Όχι αποσπασματικά, αλλά με βούληση, σχέδιο, βήμα-βήμα!!!

Οι εικόνες είναι δημοσιευμένες στην Καθημερινή

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS