Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 420


Ο Άρειος Πάγος με την απόφαση-σταθμό (579/2019), η οποία αφορά την εκτελεστότητα αποφάσεων ευρωπαϊκών δικαστηρίων στην Ελλάδα, δικαίωσε τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και κήρυξε αμετάκλητα εκτελεστή στην Ελλάδα την από 22.07.2014 Διαταγή του Αγγλικού δικαστηρίου σε βάρος της Γιάννας Παπαδάκου.



Το Αγγλικό δικαστήριο είχε επιδικάσει συνολικό ποσό 116.290,86 Λιρών Αγγλίας υπέρ του Σάμπυ Μιωνή ως αποζημίωση και δικαστικά έξοδα για το συκοφαντικό και δυσφημιστικό εναντίον του άρθρο της Γιάννας Παπαδάκου με τίτλο «Πώς έμαθα για τα $500 εκατ.» το οποίο δημοσιεύθηκε την 09.12.2012 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα».

Σημειώνεται ότι ενώ η εφημερίδα είχε ζητήσει συγνώμη από τον κ. Μιωνή για το ανακριβές άρθρο και μάλιστα την 21.09.2013 είχε δημοσιεύσει το δισέλιδο άρθρο αποκατάστασης της αλήθειας για το πρόσωπό του, με τίτλο «Η αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή», η κ. Παπαδάκου που υπέγραφε το αρχικό δυσφημιστικό άρθρο είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα συκοφαντικά έγραψε κατά του κ. Μιωνή.

Ο Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έχει ήδη δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Γιάννας Παπαδάκου, μπορεί πλέον να ικανοποιηθεί για τις απαιτήσεις του όπως προβλέπεται από την οικεία νομοθεσία προχωρώντας σε αναγκαστική κατάσχεση για το ποσό των 129.258,025 Ευρώ που του επιδικάζει η ως άνω αγγλική απόφαση (σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία Λίρας Αγγλίας και Ευρώ).

Αναφορικά με συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του, ο Σάμπυ Μιωνής, έχει κερδίσει και άλλη παρόμοια δίκη ενώπιον των Αγγλικών δικαστηρίων κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», του εκδότη αυτής Γιάννη Φιλιππάκη, του δημοσιογράφου Αλεξάνδρου Τάρκα και του συνεργάτη τους Ανδρέα Καψαμπέλη, για την οποία του έχουν επιδικασθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το Αγγλικό δικαστήριο.

Ο κ. Μιωνής δήλωσε: «Αισθάνομαι ηθικά και νομικά δικαιωμένος για όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία τόσο εγώ όσο και οι στενοί μου συνεργάτες γίναμε στόχος μιας ομάδας εκδοτών και δημοσιογράφων, για λόγους τους οποίους τώρα θα διερευνήσει και η ποινική δικαιοσύνη. Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση και άλλων δικαστικών αποφάσεων σε βάρος των συντελεστών της οργανωμένης συκοφαντικής επίθεσης εναντίον μου.».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

https://www.lykavitos.gr/itta-tis-giannas-papadakou-ston-areio/

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS