Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 466




 Για τη δομή, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή One Talk ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα» και πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντώνης Τριφύλλης.


Ο κ. Τριφύλλης χαρακτήρισε την δομή της νέας κυβέρνησης ως «πρωθυπουργοκεντρική, όπως θα έπρεπε να είναι όλα τα συστήματα». Όπως διευκρίνισε, όπου μπλέκονται πάνω από ένα πρόσωπα υπάρχει καθυστέρηση και έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό. «Υπέγραφε ο ένας υπουργός και μέχρι να συνυπογράψει ο άλλος υπουργός περνούσαν και μήνες» είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα ένα παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Τριφύλλη, είναι ο αριθμός 112, τον οποίο ο προηγούμενος πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα το θέσει σε λειτουργία μετά το Μάτι. «Τελικά δεν λειτούργησε το 112. Αυτού του τύπου οι καθυστερήσεις πρέπει να βρίσκονται εις γνώσιν του επικεφαλής μιας κυβέρνησης» υπογράμμισε.

 «Αυτό το σύστημα που εφαρμόζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κανένας μελλοντικός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να το αλλάξει» κατέληξε. Αναφορικά με τους 21 υφυπουργούς, κατέστησε σαφές ότι τον προβλημάτισαν, ωστόσο τόνισε ότι «ίσως αυτό είναι προοίμιο μιας γενικότερης αλλαγής στο δημόσιο» και εξήγησε πως αναφέρεται στη δημόσια διοίκηση η οποία «δεν λειτουργεί πια και χρόνο με τον χρόνο πάει χειρότερα». Μάλιστα τη συνέκρινε με έναν «μεγάλο κοιμώμενο γίγαντα που έχει πάει στη γωνία και τον έχουν εξοντώσει». Επίσης, αναφέρθηκε στην κούρσα διαδοχής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν και συγκεκριμένα στους δύο βασικούς υποψήφιους, τον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Φραν Τίμερμανς, καθώς και τους λόγους που εν τέλει κανείς δεν εξελέγη.

 Πηγή: www.in.gr

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS