Γράφει ο Άγγελος Ρούβαλης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια».

Η Βασιλική Ψυχράμη εκφράζει τις παραγωγικές δυνάμεις της Αιγιάλειας. Ανανεώνει ριζικά το δημοτικό σκηνικό των τελευταίων χρόνων, που βρίσκεται  ολοφάνερα  σε μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τις άλλες πόλεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις. Ζούμε ένα σκηνικό καφενείου όπου ο «καταφερτζής» εκλαμβάνεται ως ικανός, ενώ πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι πάνε αδιάβαστοι ακόμα και σε σοβαρά θέματα της Αιγιάλειας.

 Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα λειτουργίας στο  Δήμο μας και μια νέα κουλτούρα ποιότητας , εργατικότητας και  φιλοξενίας στους κατοίκους μας. Πολλοί παραγωγικοί πόροι της περιοχής μας παραμένουν ανεκμετάλλευτοι (γη-νερό-τοπία-παραλίες-άνθρωποι κ.ά.) από έλλειψη προσπάθειας,  η αλληλεγγύη μεταξύ συμπολιτών  και η κοινή υπερηφάνεια είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, η ζεστασιά και η χαρά φιλοξενίας που προσφέρουμε είναι παλαιάς κοπής κ.ο.κ.

 H ιστορία με τα απορρίμματα είναι μια εκπληκτική ιστορία προκλητικής επιλογής στη χωροθέτηση  (Παπανικολού),  προκλητικού στρουθοκαμηλισμού στο πρόβλημα διαχείρισης (υπερκορεσμός στον Χυτα Κακής Χούνης),  προκλητικής άγνοιας των καινούργιων όρων στη νομοθέτηση και χρηματοδότηση σύγχρονων εργαλείων και πολιτικών(Διαλογή-κομποστοποίηση) .    [Για λόγους προεκλογικού ενδιαφέροντος να πούμε ότι για  όλα τα ανωτέρω βαριές ευθύνες έχουν οι παλιές καραβάνες της Τ.Α. , γνωστοί «πρώην» σε όλους μας.] 

 Μοιραίοι και άβουλοι μέσα στον Τιτανικό των σκουπιδιών πάμε σε πλήρες αδιέξοδο.

Εμείς ως «Ποιοτική Αιγιάλεια» ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε και ξέρουμε επίσης και τα βήματα για να κάνουμε στροφή 180 μοιρών ώστε να καταστήσουμε τον Δήμο μας από παρία σε πρωτοπόρο εθνικoύ  επιπέδου.  Νέες λέξεις και νέες πρακτικές  θα μπούνε στην καθημερινή ζωή μας: πολυάριθμοι και πολύχρωμοι κάδοι συλλογής, Διαλογή στη πηγή, Κομποστοποίηση, Πράσινα σημεία, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΦοΔΣΑ, Ευρωπαϊκή πολιτική και προγράμματα, εθνική νομοθεσία, Ενημέρωση και Εκπαίδευση. Μόνον έτσι θα πετύχουμε  και την άμεση  απομάκρυνση των δημιουργούμενων  σύμμεικτων.

Ειδικά η  ΑΙγιάλεια που έχει ως μεγάλο ατού τα Τοπία  της δεν μπορεί να πετύχει ανάπτυξη με τα απορρίμματα  σκόρπια  παντού. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΕΛΟΣ.!

Έχουμε λίγες εβδομάδες λειτουργίας  ως  ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ και  έχουμε ήδη μπολιάσει με νέες και ξεκάθαρες προτάσεις τα δημοτικά μας πράγματα. Είμαστε  οι μόνοι που πήραμε καθαρή θέση στο θέμα του ενιαίου Δήμου Αιγιάλειας  συνεκτιμώντας τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της ενωμένης και ποιοτικής Αιγιάλειας,  ενώ οι άλλοι συνδυασμοί έχουν σχιζοφρενήσει μαζεύοντας ψήφους πότε έτσι , πότε αλλιώς και πότε θα το δούμε από Οκτώβρη… Είμαστε οι μόνοι που βλέποντας τις εξελίξεις στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφύγαμε την στείρα  πολιτική  άρνηση- που δεν μας αφορά- και χωρίς να πέσουμε στις υπόγειες και ανούσιες  συνεννοήσεις  κυβερνητικού Σύριζα και ντόπιου υποψηφίου του, προτείναμε λύσεις  ρεαλιστικές που αφορούν το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αγαπητοί Αιγιαλείς  το ντόπιο πολιτικό δυναμικό  των τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα. Είναι η κύρια αιτία που η Αιγιάλεια δεν μπορεί να προχωρήσει  παρά τα μεγάλα της πλεονεκτήματα!   Εμείς είμαστε η μαγιά του καινούργιου, αλλά δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε όλους. Κυρίως αυτούς που έχουν ισχυρούς κομματικούς και υπόγειους δεσμούς να εξυπηρετήσουν. Σ αυτό θα μας βοηθήσετε  εσείς με την ψήφο σας!   Ραντεβού  στις  26 Μαίου!!

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS