Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 618


Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Για να λειτουργείς (και ενεργά να συμμετέχεις) ως Εκπαιδευτικός σε ΠΑΙΔΙΑ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, πιστεύω, ότι πέρα από την ειδίκευση, πρέπει νάχεις Καρδιά και Ψυχή γαλουχημένες από ΑΓΑΠΗ – ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ και ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ.



Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων διοργάνωσε στην Αθήνα (Εμπορικό Κέντρο MALL ATHENS) με την συμμετοχή Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα προβάλλοντας μια σειρά επιχειρηματικών Ιδεών και Προϊόντων. Ειλικρινά με συγκίνηση και υπερηφάνεια γνώρισα από κοντά τις εντυπωσιακές Δημιουργίες/Έργα των Ηλείων Μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Βυτιναίικα – Πύργος).

Γνώρισα την Εικονική τους Επιχείρηση υπό τον τίτλο «ΑΘΥΡΜΑ». Γνώρισα τα έργα τους από πηλό που είναι αντίγραφα μουσειακών παιχνιδιών (Η ΣΒΟΥΡΑ – Η ΤΡΙΛΙΖΑ – ΤΟ ΓΙΟΓΙΟ – ΟΙ ΠΕΣΣΟΙ (Ζάρια) – ΠΛΑΓΓΟΛΕΣ (Μυκηναϊκά ειδώλια).

Γνώρισα τον Βαγγέλη Χαρίτο (Υπεύθυνο της Επιχείρησης ΑΘΥΡΜΑ) τους Εκπαιδευτικούς Βιργινία Παπατρέχα, Άγγελο Σαλτσογλίδη, Άρη Χασαπόπουλο. Την εξαιρετική καθηγήτρια Κεραμεικής Κατερίνα Ρηγοπούλου και Σωτηρία Αντωνοπούλου, Κατερίνα Γάζου, Δανάη Ευμορφοπούλου, Κώστα Ζέρβα.

Ξεχωριστή συνάντηση και επικοινωνία με την εκλεκτή Πυργιώτισσα και Εκπαιδευτικό κ. Τίτα Τερζή, Σύμβουλο της «ΑΘΥΡΜΑ» και Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Ηλείας.

Και την ξεχωριστή Πυργιώτισσα Κυρία ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ που είναι – και ΠΡΕΠΕΙ νάναι – ο εμπνευσμένος Φωτοδότης του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ είναι ο Γονιός• ο Δάσκαλος• ο Εξομολογητής• ο Μέντορας• το Αίμα αυτού του μοναδικού Ειδικού Σχολείου της Ηλείας. Γιατί αυτό το Σχολείο είναι ένας σημαντικός Σταθμός και Φορέας στη ζωή των Παιδιών με Αναπηρία, με κεντρικό στόχο την αυτονόμηση και την κοινωνική τους ένταξη. Στο Ειδικό αυτό Εργαστήριο διοργανώνονται Αθλητικές δράσεις – Κατασκευές – Εκδηλώσεις – Εκπαιδευτικές Επισκέψεις με σκοπό τα (ει)ΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ Φτωχών Οικογενειών της Ηλείας να αποκομίζουν χρήσιμες εμπειρίες και να εξασκούν τις δεξιότητές τους.

Από καρδιάς συγχαίρω τους Εκπαιδευτικούς και την ξεχωριστή ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ για το σημαντικό, (Κοινωνικό / Εκπαιδευτικό) Έργο για τα (ει)ΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.

Εύχομαι (και Ελπίζω) η Κοινωνία της Ηλείας «να ακούσει» και να στηρίξει (ποικιλόμορφα) το Έργο τους: «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS