Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 643



Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Η «αιτία» της γνωριμίας μου με την Κυρία ΑΝΝΑ ΚΟΡΤΕΣΗ ήταν ο παιδικός Φίλος μου ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ (ή ο πασίγνωστος – των νεανικών μας χρόνων στον Πύργο – ΚΟΠΑ). Ο Κώστας με σημαντικές σπουδές στην Νομική και στα Οικονομικά διέγραψε μια σπουδαία καριέρα, μέχρι πριν δέκα (10) χρόνια που ανεκόπη η επιτυχής πορεία του από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο ΚΟΠΑ συνεχίζει να ζει και να υποστηρίζεται από την υπέροχη σύντροφό του ΠΙΤΣΑ ΓΚΙΚΑΚΗ και τους φίλους του.



Πριν λίγο καιρό αγαπητοί και εκλεκτοί Φίλοι από την Ηλεία, μου πρότειναν να διαβάσω ένα βιβλίο υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ» της Κυρίας ΑΝΝΑΣ ΚΟΡΤΕΣΗ. Η πρόταση για το βιβλίο ήταν γιατί η όντως υπέροχη και συγκινητική ιστορία / γεγονός (που συγγραφικά χρωμάτιζε η κ. Κορτέση), είχε την αυτή αφετηρία με το πρόβλημα υγείας του φίλου μου Κώστα Τσίγκανου.

Ήταν η ζωή και η περιπέτεια υγείας ενός χαριτωμένου, δημιουργικού και – πέρα από το εγκεφαλικό – ζωντανού Πολίτη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΠΕΡΗ. Η Κυρία ΑΝΝΑ ΚΟΡΤΕΣΗ με το βιβλίο για τον Βασίλη, μας αποκαλύπτει την ευαισθησία της Ψυχής και της Καρδιάς της για «ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ  και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ (οποιονδήποτε) ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΑ (συν)ΑΝΘΡΩΠΟ». Το βιβλίο αυτό ως και τα υπόλοιπα που έχει κυκλοφορήσει (έχοντας εκχωρήσει τα πνευματικά της δικαιώματα για Εθελοντικές δράσεις), αναδεικνύουν την ομορφιά της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ άδολα και ταπεινά…

Μεταφέρω ένα κείμενο από το βιβλίο της, με στόχο να γνωρίσετε την Κυρία ΑΝΝΑ ΚΟΡΤΕΣΗ. «Η γραφή αυτού του βιβλίου γεννήθηκε με αφορμή τον Αγώνα που κάνουν κάποιοι νέοι Άνθρωποι για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, ως και την εσωτερική ανάγκη μου για να γνωστοποιήσω το πρόβλημά τους και να Σας προσκαλέσω να γίνουμε το δυναμικό στήριγμα σ’ αυτό τον Αγώνα».

Η Κυρία ΑΝΝΑ ΚΟΡΤΕΣΗ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ν. Σκοπό Σερρών, είναι Στρατιωτικός (υπηρετεί στην ΣΕΤΤΗΛ), είναι Μητέρα ενός αγοριού, είναι πρωταθλήτρια Σκοποβολής και είναι Συγγραφέας. Περισσότερο ασχολείται – από μικρή ηλικία – με τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στις διάφορες Μορφές ή Δράσεις.

Για την Ηλεία (μια και τώρα είναι κοντά μας) αλλά και για την Ελλάδα η Παρουσία και η Δράση της, εύχομαι (και ελπίζω) να αποτελεί ζωντανό υπόδειγμα (και παράδειγμα) για να δυναμώσει το ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ειδικά τώρα που έχουν πολλαπλασιαστεί τα θύματα ως και η ζωτική ανάγκη της Προσφοράς.

Κυρία ΑΝΝΑ ΚΟΡΤΕΣΗ, πάντα κοντά στον (συν)ΑΝΘΡΩΠΟ…

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS