Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 1254

 

Γράφει ο Αίολος

Στις μέρες που ζούμε η παράνοια είναι εκείνη που κάνει την εμφάνισή της όλο και πιο έντονη. Από που να αρχίσει κανείς και που να σταματήσει; Τη μικρή τελματούπολη  που λέγεται Ελλάδα οι ΣΙΡΙΖΑΝΕΛ  τη παίζουν στα ζάρια και τη χάνουν, από τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τη καταστρατήγηση των ανεξάρτητων αρχών, τους απεριόριστους διορισμούς ημετέρων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για ένα πιάτο φακή, στάχτη στα μάτια του κόσμου τα ψίχουλα που δώσανε στους χαμηλοσυνταξιούχους και την συνεχόμενη καραμέλα που πιπιλάνε κάνοντας  πλύση εγκεφάλου περί εξόδου του ΔΝΤ. Ενώ παράλληλα προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να σπείρουν ζιζάνια, θα βγούμε από τη Ζώνη του Ευρώ θα  βγούμε από την ΕΕ και πολλά αλλά με στόχο τον εκφοβισμό και την παραμονή τους στην εξουσία με κάθε τρόπο.

Φυσικά ο τρόπος ένας χειραγώγηση και για να επιτευχθεί αυτή επιστρατεύονται τα ΜΜΕ . Ο δόλιος ο ΔΟΛ  που μέχρι χθες απευθυνόταν στο μέσο έλληνα πολίτη στον κεντρώο χώρο , τώρα περνά στη μετά Μουλόπουλου εποχή όπου λαϊκισμός και οι εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις για τα καλά θα κρατήσουν.

Μέσα σε όλα, απόψε ορκίστηκε ο Τραμπ , όπως ο Αλέξης στην Ελλάδα, έτσι και ο Τράμπ στους Αμερικανούς πούλησε παραμύθι. Το Αμερικανικό όνειρο είναι εκείνο που έχτισε την Αμερική αυτή που είναι σήμερα, αφού και ο τελευταίος Αμερικανός μπορούσε να γίνει πρώτος και να εξελιχθεί μέσα από την τριβή του με τη παραγωγή, το εμπόριο και τα χρηματιστηριακά, τα πρώτα golden boys κάνουν την εμφάνισή τους στην Αμερικανική κοινωνία, η οικονομία της ανθεί, η ίδια αποκτά υπόσταση και γίνεται κοσμοκράτορας, μέσω των ιδεών και τη στρατηγικής της στηρίζει  όλο τον ελεύθερο και ευνομούμενο κόσμο.

Δυστυχώς, από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, ο λαϊκισμός κέρδισε, η εσωστρέφεια επικράτησε, η Αμερική παύει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στη παγκόσμια κοινότητα και κοιτάει  μόνο τα του οίκου της. Από τα μέσα του 1940 και μετά είναι ο πρώτος πρόεδρος που καταφέρεται εναντίον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θεωρώντας τα ξεπερασμένα , κλείνει το μάτι στη Ρωσία και φλερτάρει με τους ομοϊδεάτες του λαϊκιστές  ανά τον κόσμο. Δεν το λες τυχαίο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή με έξοδα του ελληνικού κράτους που πληρώνει ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός ο Καμμένος και Παππάς ήταν στην ορκωμοσία του Τραμπ. 

Τελικά, η παγκόσμια κοινότητα κινείται σε ώρα εσωστρέφειας, λαϊκισμού και μιζέριας, πάνω στα οποία πατάνε οι πωλητές ονείρων και επιβιώνουν. Μόνη η Μέρκελ έμεινε στην Ευρώπη να φυλάει τις Θερμοπύλες της γηραιάς ηπείρου η προχθεσινή δήλωσή της «Εμείς οι Ευρωπαίοι κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας» λέει πολλά μόνο σε εκείνους που έχουν ανοιχτά αυτιά και μυαλά και όχι παρωπίδες και αρνητισμό.

Ο φόβος πάντα υπάρχει και θα υπάρχει, ο Τράμπ υποστηρικτής του BREXIT, υπέρμαχος του απομονωτισμού, υπέρμαχος του λαϊκισμού. Τα ρολόγια γύρισαν πίσω σε άλλες εποχές δυστυχώς, η Ελλάδα δεν μένει αμέτοχη οι Σταλινοφασίστες αγκαλιασμένοι προχωράνε.

Αίολος

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS