Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 579


Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Αλήθεια οι Σλάβοι των Σκοπίων, είναι πράγματι τόσο ηλίθιοι και τιποτένιοι, ώστε να πρέπει να τους μεταμορφώσουν σε Μακεδόνες, για να αποκτήσουν έτσι κάποια αξία; Είναι πράγματι υπάνθρωποι και ανάξιοι ως Σλάβοι και συμφωνούν και ίδιοι γι΄ αυτό; Ντρέπονται πράγματι για την καταγωγή τους και ενδύονται ξένα ρούχα και όνομα; Επιμένοντας να λέγονται Μακεδόνες, αντιλαμβάνονται ότι παραδέχονται ότι ως Σλάβοι δεν έχουν μοίρα επί της γής; Αλλά και όλοι οι «Μεγάλοι» όπως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. με προεξάρχουσα την κ.Μέρκελ της Γερμανίας, ακολουθούμενη από τον κ.Μακρόν της Γαλλίας, αλλά και τους υπολοίπους σε χαμηλότερους τόνους,  συμφωνούν ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι υπάνθρωποι και ανάξιοι ως Σλάβοι και τους στηρίζουν  στην επιθυμία τους να ονομάζονται Μακεδόνες, μήπως και έτσι βγούν από τον βούρκο που βρίσκονται και αισθανθούν και αυτοί κάπως σαν άνθρωποι; 



Όσο και αν ακούγονται υπερβολικοί οι πιο πάνω χαρακτηρισμοί, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος άλλος λόγος κάποια άλλη εξήγηση, οι μεν Σλάβοι των Σκοπίων να επιμένουν σε ονομασία και καταγωγή άσχετη με τη δική τους και οι «Μεγάλοι» να το στηρίζουν, έτσι χωρίς αιτιολογία, απλά διότι τους συμφέρει να τους έχουν ευχαριστημένους! Τόσο απλά τόσο στυγνά! Επειδή η φύση εκδικείται, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», είναι δύσκολο ένας που στηρίζει μιαν ανοησία, ως επιεική χαρακτηρισμό, να πιστεύει ότι δεν είναι και ο ίδιος ανόητος. Ακόμη και να αποβλέπουν ΟΛΟΙ στη Μεγάλη Μακεδονία, δηλαδή να συρρικνωθεί ο ελλαδικός χώρος και να αυξηθεί αυτός των Σλάβων των Σκοπίων, πάλι δεν είναι αυτός ο προσφορότερος τρόπος. Οι μεν Μεγάλοι, δεν χρειάζονται ειδικά προσχήματα για να προχωρήσουν σε έναν στρατηγικό τους στόχο, οι δε Σλάβοι, δεν χρειάζεται να μασκαρεύονται σε Μακεδόνες για να διεκδικήσουν τις τυχόν επεκτατικές τους ορέξεις. 

Για κάθε μασκάρεμα, για κάθε ιδιοτελή ενέργεια, χρειάζονται ορισμένες, έστω προσχηματικές προϋποθέσεις και ανάλογα με ποια επιλέγει ο καθένας, κρίνεται η εφυΐα του, η ικανότητά του ή και ακόμη το μέγεθος είτε της ηλιθιότητας, είτε της αλαζονείας του. Εδώ τα συμπεράσματα είναι μάλλον εύκολα, αν όχι αυτονόητα. Οι μεν Μεγάλοι είναι γνωστοί ότι πατούν επί πτωμάτων προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, δεν λογαριάζουν ούτε ηθικούς κανόνες, αλλά αγνοούν και τους στενούς τους συμμάχους, όταν βέβαια είναι προβατάκια χωρίς φωνή και ισχυρή αντίδραση, όπως κάποιες κυβερνήσεις μας. Οι δε Σλάβοι των Σκοπίων, γνωστοί διεθνώς για το, επιστημονικά διαπιστωμένο, μικρότερο εγκέφαλό τους, το επιβεβαιώνουν καθημερινά με την επιμονή τους να μπουν σε μια ξένη ενδυμασία, την Μακεδονική, όσο γκλαμουράτη και αν είναι, αφού είναι μασκάρεμα.

Το μασκάρεμα στο οποίο στηρίζουν την ανόητη αυτή απαίτησή τους και πιθανόν και οι Μεγάλοι, που δυστυχώς το πιστεύουν και πολλοί Έλληνες, είναι η λανθασμένη γνώση τους, ότι γεωγραφικό μέρος  της Μακεδονίας βρίσκεται και στην περιοχή των Σκοπίων, όπως και ένα άλλο μικρό μέρος, στην περιοχή της Βουλγαρίας, το λεγόμενο Πιρίν. Ουδέν ανακριβέστερο! Το έχω θεμελιώσει σε προηγούμενο σημείωμα της 11-9-2018 με τίτλο «Έλλειμμα στιβαρής ηγεσίας με θύμα την Μακεδονία», αλλά φαίνεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται, επομένως είναι αδήριτη ανάγκη να το επαναλάβω εδώ. Ποτέ δεν άλλαξαν τα γεωγραφικά σύνορα της Μακεδονίας. Το μόνο που έχει συμβεί είναι ότι, ευθύς ως άρχισε η κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα βαλκανικά κράτη και κυρίως η Βουλγαρία, θέλησαν να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερα γεωγραφικά εδάφη και σε μια τέτοια προσπάθεια υπήρξε και το εγχείρημα της δημιουργίας της Μακεδονίας του Ίλιντεν, όπου είχαν συμπεριλάβει και γεωγραφικά μέρη της Βαρδάσκα, των σημερινών Σκοπίων, όσο και μέρος της Θράκης.

Η κεκαλυμμένη αυτή απάτη της Βουλγαρίας, δεν νομιμοποιήθηκε ποτέ, ούτε καν προσωρινά, ώστε να επικαλούνται τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας. Στη λεγόμενη «Συνθήκη του Βουκουρεστίου» 1913, δεν έγινε κανένας καθορισμός συνόρων, ούτε σε αυτή του Λονδίνου το ίδιο έτος. Πέραν του γεγονότος ότι οι λεγόμενοι Μεγάλοι, συχνά δημιουργούν κράτη και γεωγραφικά όρια για κάποιο μικρό κράτος, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, με το δίκαιο της ισχύος, δεν μπορούν όμως ποτέ να μετονομάσουν κράτη με ιστορικά γεωγραφικά όρια! Τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας, είναι και παραμένουν όπως ήταν πάντοτε από την αρχαιότητα. Άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ λόγος αλλαγής των συνόρων, τα οποία είναι τόσο συγκεκριμένα αφού ορίζονται από όροι, τα όροι Σκάρδος και Όρβηλος. Τα όροι εκ της συστάσεώς τους, δεν προσφέρονται για «τέντωμα» όπως π.χ. μια πεδιάδα, ώστε τα όρια να επεκταθούν πέραν των βουνών αυτών, για κάποιο ατεκμηρίωτο λόγο, πέραν μιας συγκεκριμένης και αιτιολογημένης απόφασης  του κράτους, κάτι που ουδέποτε υπήρξε.

Το γεγονός ότι ο Φίλιππος είχε καταλάβει το βόρειο κράτος, την Παιονία, δεν σημαίνει ότι η Παιονία ονομαζόταν μετά την κατάληψη Μακεδονία.  Φτωχό αν όχι ανόητο επιχείρημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέλαβε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, θα έπρεπε όλος αυτός ο κόσμος να ονομάζεται Μακεδονία; Είναι επομένως αδήριτη ανάγκη να πληροφορηθεί όλος ο ελληνικός και ξένος κόσμος, ότι τα Σκόπια ή η πρώην Βαρδάσκα, δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Μακεδονία, όχι μόνο ιστορικά αλλά ούτε γεωγραφικά και επομένως δεν δημιουργείται κανένα έρεισμα ώστε κάποιοι να επικαλούνται ότι βρίσκονται σε κάποιο γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας και έτσι μπορούν να αποκαλούνται Μακεδόνες.

Οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας των ΗΠΑ οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να καταφέρονται εναντίον ενός φίλου και συμμάχου χώρας της Ελλάδας, να προσβάλουν την ιστορία της και τον πολιτισμό της, απλά επειδή θέλουν να πετύχουν κάποιο δικό τους σκοπό, βαυκαλίζοντας τους φουκαράδες Σλάβους των Σκοπίων, ενθαρρύνοντάς τους να λέγονται Μακεδόνες. Δεν είναι μόνο λάθος αλλά και έγκλημα να τους υποτιμούν τόσο και κυρίως να δέχονται ότι οι Σλάβοι αυτοί είναι πράγματι πανηλίθιοι και άχρηστοι ως Σλάβοι και έχουν ανάγκη να μασκαρευτούν σε ψευδο-Μακεδόνες. Αλήθεια δεν φοβούνται ότι ενδέχεται να ενοχληθούμε πολύ και να καταφύγουμε σε πιο αξιόπιστους φίλους και συμμάχους; Μας θεωρούν αλήθεια τόσο δεδομένους και ότι δεν έχουμε το σθένος να αντιδράσουμε; Μήπως να διαρωτηθούμε και εμείς μήπως πράγματι είμαστε τόσο ξενόδουλοι; Ας διερωτηθούμε!!! 

Η ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά εκφράζουν και οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας, με προεξάρχουσα την κ.Μέρκελ της Γερμανίας, τόσο για την ευθεία προσβλητική για εμάς στάση της, αλλά και το απύθμενο θράσος της, μη φοβούμενη ότι μπορούμε να τους υβρίσουμε σκληρά και χοντρά, και αφού ζητήσουμε την συμπαράσταση των υπολοίπων εταίρων μας στη Ε.Ε., να σκεφτούμε σοβαρά αν πρέπει να εξακολουθούμε να συμμετέχουμε σε μια ομάδα κρατών τα οποία όχι μόνο δεν μας σέβονται και δεν υπολογίζουν αν υπάρχουμε, αλλά μας προσβάλουν και μας φτύνουν κατά πρόσωπο, χωρίς κανέναν δισταγμό και καμία αιδώ. Ντροπή τους! Και δική μας;

Ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος των Σκοπίων, να ξεχαστεί διότι δεν υπάρχει γεωγραφικός χώρος στην περιοχή των Σκοπίων. Ποτέ λοιπόν ο όρος Μακεδονία στα Σκόπια.



Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS