Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 625



Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η θέση σε διαθεσιμότητα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Δια χειρός της Ελένης Βαρβιτσιώτη, ανταποκρίτριας της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, πληροφορηθήκαμε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του, καθώς ερευνάται υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμηση της απάτης.



Πως η «μετριοκρατία» ισοπεδώνει τη χώραΤου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Marjory van den Broeke στην Καθημερινή. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα», είπε η M. Van den Broeke, τονίζοντας επίσης ότι δεν είναι γνωστό, όπως και σε άλλες υποθέσεις που ερευνά η OLAF, πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα. Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας τα οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Εδώ αρχίζουν τα περίεργα.

Πρώτον, η OLAF δεν έχει κάνει καμμία έρευνα στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα –το οποίο, σημειώνουμε, διαχειρίζεται ασήμαντα ποσά. Είναι ζήτημα αν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ το χρόνο.

Δεύτερον, στην επιστολή που εστάλη στον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, γίνεται λόγος για «διοικητικές παραλείψεις» και όχι για «ύποπτες οικονομικές συναλλαγές».

Τρίτον, είχε ατύπως προταθεί στον Λ. Αντωνακόπουλο, ο οποίος μετά από 30 χρόνια γόνιμης θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο συνταξιοδοτείται τον Δεκέμβριο 2018, να παρατείνει την θητεία του μέχρι τον Ιούνιο 2019, λόγω των ευρωεκλογών. Πώς γίνεται λοιπόν να τίθεται ξαφνικά σε διαθεσιμότητα;

Τέταρτον, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές για όλα αυτά;

Ερώτημα δικό μας: Το γραφείο της Αθήνας του Ευρωκοινοβουλίου, ενόψει ευρωεκλογών, είχε προγραμματίσει έως τον προσεχή Μάϊο την διοργάνωση περί των 40 εκδηλώσεων εντός και εκτός Αθηνών.

Σήμερα, στο ακέφαλο γραφείο, αυτές οδεύουν προς ακύρωση για διοικητικούς λόγους.

Μήπως λοιπόν αυτός είναι ο στόχος δυνάμεων μέσα στην γραφειοκρατία της Ευρωβουλής, οι οποίες θέλουν να αποτύχουν οι ευρωεκλογές; Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε…

Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Author: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Επίσης διαδικτυακά, αρθρογραφεί στο Εuro2day.gr,στο EBR και στο αγγλόφωνο European Business Review. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS