Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 415



Γράφει ο Μάκης Πολλάτος

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς αποκαλύψεις που όσο περνούν οι ημέρες εκθέτουν περισσότερο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό, τους εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς άρχοντες αλλά και τους κρατικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τους χειρισμούς, τα λάθη και τις παραλείψεις τους στη φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της μια εκατόμβη νεκρών.


Δεν είναι ότι έχασαν τη φωτιά. Δεν είναι απλώς ότι δεν κατάφεραν να δώσουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία. Δεν είναι απλώς οι εγκληματικές αστοχίες στην επιχειρησιακή κινητοποίηση των χερσαίων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Δεν είναι μόνο ότι έκαναν λάθη στον τρόπο που προσπάθησαν να εκτρέψουν τα αυτοκίνητα από τη λεωφόρο Μαραθώνος στέλνοντας ανυποψίαστους περαστικούς στην κόλαση φωτιάς στο Μάτι. Δεν είναι ότι το έβαλαν στα πόδια ξεχνώντας πως είναι εντεταλμένοι να φροντίσουν για την ασφαλή εκκένωση της κατοικημένης περιοχής από τους ανυπεράσπιστους και ανυποψίαστους κατοίκους. Δεν είναι απλώς ότι επί πεντέμιση ώρες της αποφράδας 23ης Ιουλίου, μέχρι τα μεσάνυχτα της μαύρης Δευτέρας, απέκρυπταν τον όλεθρο. Δεν είναι μονάχα η ανικανότητά τους να βγάλουν από τη θάλασσα εκατοντάδες ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν, και δυστυχώς κάποιοι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Είναι κυρίως ο κυνισμός τους. Είναι πρωτ’ απ’ όλα η επιλογή των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ να καθυβρίζουν τους νεκρούς.
Είναι η λογική του Πολάκη που έφτασε στο μέγιστο σημείο αθλιότητας να κατηγορήσει τους νεκρούς στο Μάτι ότι θόλωσαν ή μαύρισαν την εικόνα αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού. Αντί να ζητήσει συγγνώμη και να απολογηθεί για την πρωτοφανή τραγωδία προσπαθώντας να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, ο Πολάκης αυτοαποθεώνεται ότι όλα τα έκαναν καλά κι ότι φταίνε οι νεκροί που θολώνουν την εικόνα τους… Τέτοιοι είναι. Δείχνουν περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή. Το ίδιο έκαναν και με τον Κουφοντίνα, τον οποίο μετέφεραν στις λουξ αγροτικές φυλακές Βόλου. Λίγο ήθελε ο Πολάκης, ο Κοντονής και τα άλλα εξαπτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν ότι ο Κουφοντίνας είναι ένας ιδεολόγος λαϊκός αγωνιστής με ιδανικά αλλά οι νεκροί της 17Ν, θολώνουν την εικόνα…

Είναι η προσπάθειά του Τόσκα, του Τζανακόπουλου, των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να μας πείσουν ότι όλα τα έκαναν καλά. Κι επειδή δεν τους έφτανε να λιβανίζουν τους εαυτούς τους δήλωσαν κιόλας ότι αν είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζαν το παραμικρό… Τέτοιος κυνισμός και τέτοια αναλγησία. Τέτοια εγωπάθεια και τέτοια απουσία ευθυκρισίας από τους ΣΥΡΙΖΑίους.

Είναι που ο Τσίπρας, αυτός που στην αρχή τα έβλεπε όλα τέλεια και χαρακτήριζε τους συνεργάτες του αλάνθαστους, αυτός που έστησε την επικοινωνιακή καμπάνια, αυτός που καθυστέρησε να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών και όταν πανικοβλήθηκε «καρατόμησε» Τόσκα, γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και Αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, το μόνο που κατάλαβε είναι ότι για την τραγωδία φταίνε τα αυθαίρετα στο Μάτι.

Το «οικιστικό τερατούργημα» εμπόδισε την ομάδαΤσίπρα-Τόσκα-Σκουρλέτη-Κουρουμπλή να προχωρήσουν στην εκκένωση της περιοχής; Οι μαντρότοιχοι τους σταμάτησαν από το να ενημερώσουν τους κατοίκους στο Μάτι για τις απειλητικές φλόγες; Μήπως οι ισχύοντες νόμοι για τα αυθαίρετα δεν είναι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας με τον Σπίρτζη και τον Τσιρώνη δεν πέρασαν τον νόμο για τα αυθαίρετα που εφαρμόζεται σήμερα υιοθετώντας το παλιό σύστημα; Ποια τομή έκαναν οι σημερινοί εκλεγμένοι κυβερνώντες που σήμερα κατηγορούν τους προκατόχους τους τη δεκαετία του 1950;

Είναι παλιά μαρξιστική συνήθεια να ανάγονται τα πάντα στο προπατορικό αμάρτημα ή στην πάλη των τάξεων… Νομίζουν οι σταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι έτσι θα αποφύγουν την κριτική. Είναι να απολογηθούν και να εξηγήσουν την εγκληματική τους αμέλεια να μην ειδοποιήσουν τους ανθρώπους στο Μάτι για την πύρινη καταιγίδα, κατηγορούν τους νεκρούς ότι θολώνουν την εικόνα.

Τι είναι μια εκατόμβη νεκρών μπροστά στην απόφασή μας να μείνουμε στην εξουσία; , μοιάζουν σαν να λένε προκλητικά οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΣΥΡΙΖόφιλοι στα social media.

Δείτε τις σημερινές δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη. «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω ή να αντιρροπήσω κάτι, αλλά στις 21 Αυγούστου έχουμε ένα τεράστιο γεγονός, η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια» είπε ο Κουβέλης.
Ξεδιάντροπος ο κυρ Φώτης. Λες και θεωρεί ο Κουβέλης ότι ο φρικτός θάνατος των 92 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στο Μάτι είναι θυσία που πρέπει να πληρώσει η χώρα για να λένε οι ΣΥΡΙΖΑιοι ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια.

Ανάλγητος ο Κουβέλης όπως ο Τσίπρας και το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των βουλευτών του πάλαι-ποτέ Συνασπισμού που υποδύονταν ότι έχουν «αριστερή» συνείδηση αλλά θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους ανθρώπους που άφησαν να καούν ζωντανοί. Θέλουν να θολώσουν τις ευθύνες τους για τον όλεθρο τα μέλη της κυβέρνησης που μας είχαν ζαλίσει με το περίφημο ηθικό τους πλεονέκτημα.

Αλλά πλέον γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει η ύβρις στους νεκρούς. Ξέρουμε γιατί ο Τζανακόπουλος με τη Δούρου και τον Σκουρολιάκο γελάνε με αναισθησία παρά την εκατόμβη των θυμάτων. Δεν σέβονται τους νεκρούς. Δεν θέλουν να διορθώσουν τα λάθη τους. Θέλουν να κατηγορούν για όλα τους ταξικούς τους «εχθρούς».

Τώρα που οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου κατάλαβαν ότι δεν είναι άτρωτοι κι ότι η ύβρις φέρνει τιμωρία καταρρέουν. Και παρ’ ότι θα παραμείνουν όσο περισσότερο μπορέσουν στις κυβερνητικές και κρατικές καρέκλες τους περνώντας καλά σε βάρος των κορόιδων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν απογυμνωθεί. Γιατί πια ξέρουμε ότι είναι ανίκανοι κι ανάλγητοι, έχουμε συνείδηση και πικρή γνώση για το ποιο είναι το ηθικό μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα κι όλης της παρέας του.

https://www.protothema.gr/blogs/makis-pollatos/article/811509/to-ithiko-meionektima-tou-suriza/#.W2wJGKurk9A.mailto

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS