Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 607

 

 

 

Γράφει ο Βασίλης Κικίλιας

Παραδοσιακά, όταν η Δημοκρατία περνάει κρίση οικονομική, κοινωνική και θεσμική, τα φαινόμενα βίας και ανομίας πληθαίνουν και τα άκρα αυξάνουν την δύναμή τους. 

Το κράτος έχει την υποχρέωση να προστατέψει τα θεμελιώδη αγαθά της Ελευθερίας και της Ασφάλειας, ως κόρη οφθαλμού, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο που του δίνει το Σύνταγμα.

Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όμως, επικρατεί το δόγμα «έτσι γουστάρω και τα κάνω γιατί με παίρνει».

Οι πρώτοι νόμοι του κ. Τσίπρα με το που ανέλαβε την εξουσία, εκτός του νόμου Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν εγκληματίες και τρομοκράτες και έκλεισαν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ', ήταν η κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες και η επαναφορά του «άβατου» των Πανεπιστημίων. 

Ουσιαστικά, έδωσε το πράσινο φως για ασυδοσία παντού. Έτσι, οι γνωστοί - άγνωστοι μπαινοβγαίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Πεντάγωνο, στις πρεσβείες, στις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και στα νοσοκομεία. 

Οι πάλαι ποτέ κινηματικοί συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ παρελαύνουν ανενόχλητοι και καταστρέφουν ό,τι βρουν. Μέχρι και ΚΕΠ διατηρούν ακόμη, ανενόχλητοι, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι αντιδημοκρατικές ομάδες κρούσης συνιστούν ένα ορατό παρακράτος. Και ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος των συγκεκριμένων, που τον ψήφιζαν όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας στο 3% και τώρα φοβάται να τους αφήσει, για να μην χάσει κόσμο στα αριστερά του. 

Και η αστυνομία; 

Τιμώ τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην αίσθηση καθήκοντος και στις ικανότητές τους. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως μπορούν να επιτελέσουν άριστα την αποστολή τους. 

Σήμερα όμως, η ΕΛ.ΑΣ. είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνει ανενόχλητα αναρχικά στοιχεία να καταστρέφουν ιδιωτική και δημόσια περιουσία, όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι, αλλά γιατί προφανώς έχει εντολή να μην παρεμβαίνει. 

Άλλωστε, κάθε φορά που η ΕΛ.ΑΣ. τους προσήγαγε μετά από επεισόδια, έτρεχαν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τους υπερασπιστούν και να τους δώσουν ιδεολογική κάλυψη. 

Έχετε ποτέ διερωτηθεί πώς νιώθουν οι αστυνομικοί, που κάνουν με κίνδυνο τη δουλειά τους, όταν ξαναβλέπουν εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα ή μπαχαλάκηδες να κυκλοφορούν ελεύθεροι;

Δεν πρόκειται απλώς για μια λάθος πολιτική. Αλλά για ένα συστηματικό και επαναλαμβανόμενο έγκλημα κατά της Δημοκρατίας. Έγκλημα κατατρομοκράτησης όχι μόνο των αντιπάλων τους, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

Θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας είναι η προστασία των πολιτών της και μέσω αυτής, η κατοχύρωση του Δικαιώματος της Ελευθερίας και η εμπέδωση του Κράτους Δικαίου. 

Έχει το νομικό οπλοστάσιο να το κάνει, φτάνει να είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει όσους τρομοκρατούν το ελεύθερο φρόνημα των πολιτών. 

Και αυτή η κυβέρνηση ούτε είναι, ούτε θέλει να είναι.

 

ο Βασίλης Κικίλιας είναι  βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νεας Δημοκρατίας.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS