Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 722


Protagon Team
Τέλος ο «Τσολιάς» και ο «Μπαλούρδος» καθώς το κανάλι αποφάσισε να «κόψει» την εκπομπή. Τι ανέφερε η -λακωνική- ανακοίνωση των συντελεστών της
 
«Κόβεται» αιφνιδίως από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια», όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στον επίσημο λογαριασμό της εκπομπής στο Twitter.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση της εκπομπής: «Σύντροφοι τηλεθεατές, μας έκοψαν αιφνιδίως απ’ τον @ALPHA_TV! Μας ανακοινώθηκε χθες βράδυ αφού είχε γυριστεί και μονταριστεί η εκπομπή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε καν να χαιρετίσουμε το κοινό. Ευχαριστούμε, λοιπόν, όσους μας παρακολούθησαν αυτά τα 4μισι χρόνια. Ραντεβού στα Γουναράδικα».




Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν, αρχικά, γνωστές, για τους λόγους διακοπής της εκπομπής, ενώ δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού.

Παρ’ όλα αυτά, οι αντιδράσεις στα social media ήταν σφοδρές.

Την ίδια στιγμή, οι συντελεστές της εκπομπής δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για την ξαφνική διακοπή της εκπομπής τους.


Το τελευταίο διάστημα είχε φιλοξενήσει πολιτικούς, οι οποίοι αντιμετώπισαν, ανά περιπτώσεις, με χιούμορ ή με αμηχανία τον καυστικότατο Τσολιά.

 
Αν και δεν χρήζει ιδιαίτερων συστάσεων, η σάτιρα των Θύμιου Καλαμούκη και Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη αποτελεί μια από τις μακρόχρονες τηλεοπτικές εκπομπές. Αντικείμενο της εκπομπής αποτελεί ο σχολιασμός της επικαιρότητας, για χάρη του οποίου επιστρατεύονται τεχνικές μοντάζ, φάρσες σε δημόσια πρόσωπα, φανταστικοί διάλογοι και εκκεντρικοί χαρακτήρες.

Η εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου 2007, δέκα λεπτά πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Αποτέλεσε το πρώτο κωμικό προϊόν του προγράμματος του σταθμού και προέκυψε ως μεταφορά στη μικρή οθόνη της ομώνυμης σατιρικής εκπομπής, η οποία μεταδιδόταν ήδη από το 1999 στη ραδιοφωνική συχνότητα του σταθμού. Τον Μάιο του 2011, εν μέσω μαζικών απολύσεων και αποχωρήσεων από τον σταθμό του Νέου Φαλήρου, οι Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης τερμάτισαν τη συνεργασία τους με τον συγκεκριμένο όμιλο, ενώ αρκετοί συντελεστές της τηλεοπτικής εκπομπής επέλεξαν να παραμείνουν σε αυτόν. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το δίδυμο βρήκε νέα ραδιοφωνική στέγη στον σταθμό Real FM, ενώ νέες τηλεοπτικές εκπομπές άρχισαν να μεταδίδονται δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβρη του 2013, από την τηλεόραση του Alpha.

Ποιους χαρακτήρες είχε η εκπομπή;

Τσολιάς (Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης): Ο Τσολιάς είναι ο μακροβιότερος χαρακτήρας της εκπομπής. Είναι ενδεδυμένος με στολή εύζωνα και φορά περούκα που καλύπτει μεγάλο μέρος του προσώπου του, καθιστώντας τον μη αναγνωρίσιμο. Σύμφωνα με τον Μπαρμπαγιάννη, ο χαρακτήρας ενσαρκώνει «τον μέσο έλληνα κάφρο, τον λίγο γκαφατζή αλλά και συναισθηματικό, τον χαζοπολιτικοποιημένο και ούγκανο». Είναι ένας χαρακτήρας που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και διακρίνεται από τον αυθορμητισμό και την αιχμηρότητα του λόγου του. Περιφερόμενος σε δημόσιους χώρους, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο, άλλα και με πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας και σχολιάζει τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Το ύφος του χαρακτήρα έχει εξομαλυνθεί στο πέρας των χρόνων, εγκαταλείποντας σε μεγάλο βαθμό τον ιδιαίτερο τόνο στην ομιλία του, καθώς και άλλες ενέργειες που ως στόχο είχαν να καυτηριάσουν συμπεριφορές που θεωρούνται «απολίτιστες».



Μπαλούρδος (Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης): Ο Μπαλούρδος είναι αστυνομικός στη βαθμίδα τον ΜΑΤ. Είναι τσιράκι της εκάστοτε κυβέρνησης και την υπερασπίζεται σε ό,τι και να κάνει. Οταν λέει το όνομα ή το επίθετο του Πρωθυπουργού βαράει προσοχή. Επίσης έχει ένα φλερτ με την Ορνέλα.

Ορνέλα (Γεωργία Γεωργίου): Είναι κυπριακής καταγωγής. Είναι λίγο χαζή. Επίσης, αγαπάει τον Μπαλούρδο.


Μάχος (Λεωνίδας Γιαννακόπουλος): Ενας καθημερινός άνθρωπος κατά τής εκάστοτε κυβέρνησης. Συχνά βρίζει την κυβέρνηση και τον Μπαλούρδο.

Λέλος (Ανδρέας Τσαντάκης): Ενας χαλαρός τύπος. Λίγο αφελής και υπερασπίζεται τον Μπαλούρδο.

 

protagon.gr

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS