Εκτύπωση
Άρθρα Ζουρόπουλου
Εμφανίσεις: 1365

 


Του Φάνη Ζουρόπουλου*

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: Πάνω από 17.000 ελληνικές επιχειρήσεις είναι εγγεγραμμένες στα επιμελητήρια της Βουλγαρίας και πάνω από 13.000 από αυτές είναι ενεργές, γιατί υπάρχουν και μαϊμούδες.... Η Βουλγαρία έχει τα τελευταία χρόνια δημιουργήσει μια ολόκληρη υποδομή -από τράπεζες μέχρι λογιστικά γραφεία, που υποδέχονται και εξυπηρετούν τους έλληνες επιχειρηματίες που μεταναστεύουν, προσφέροντάς τους υπηρεσίες.



Η λειτουργική οργάνωση του Βουλγαρικού κράτους είναι άψογη, η φορολογία χαμηλή, η γραφειοκρατία ανύπαρκτη. Η σύγκριση είναι απαραίτητη για να καταλάβουμε την ματαιότητα των ψεύτικων εκκλήσεων του Τσίπρα και ενός μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα... Η χώρα ζει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μια εικονική πραγματικότητα, που οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι πεθαίνουν, όπως έλεγε ο Γέρος... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, κυριαρχείται από ιδεοληψίες, έλλειψη παντελούς εμπειρίας και αδυναμία εκμάθησης. Διχάζει, φτωχοποιεί, υποθηκεύει την χώρα, με τσαμπουκά και τσάμπα μαγκιά...

Τι έχουμε όμως απέναντι;... Μια κεντροαριστερά που ψάχνεται ακόμα φέρνοντας και αυτή βαριά ευθύνη για την κατάντια της χώρας ,κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Η επιχειρούμενη μετάλλαξη μέσω της αναβάπτισης δεν  αποσύρει βεβαίως τις ευθύνες, ούτε την πιστεύει ο κόσμος, λόγω του ότι βλέπει απλώς να επιστρέφουν οι παλιοί Πασόκοι από τον ΣΥΡΙΖΑ κουβαλώντας όμως μαζί τους και την νοοτροπία του κρατισμού, το μόνο που ξέρουν να κάνουν .... Για να φθάσει να γίνει δύναμη στο πρότυπο της ''Ένωσης Κέντρου'' αποκλείεται αν δεν αλλάξει ηγεσία και νοοτροπία. 

Από την άλλη η Ν.Δ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ μέχρι τώρα να σπάει τις πελατειακές σχέσεις, των συνδικάτων και της λαϊκής δεξιάς που κουβαλάει σαν βαρίδι πίσω του ο Μητσοτάκης. Επιπλέον δεν μας λέει ακόμα τι θα κάνει αν ο λαός του δώσει την εξουσία;... Θα παρακολουθεί την Βουλγαρία να πετάει και την Ελλάδα να πενθεί την φτώχεια της;... Τι θα κάνει με τους πάνω από 1.000 φορείς χωρίς αντικείμενο, τα τμήματα που ιδρύσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να βολεύουν κόσμο, την γραφειοκρατία, την αξιοκρατία, την πολυνομία, την ευθύνη του δημόσιου τομέα που δεν την αναλαμβάνει κανένας και δεκάδες ακόμα σαρωτικές αλλαγές απελευθέρωσης από τον Σταλινικό κρατισμό που μας επιβάλει μεθοδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και που περιμένουν να ακούσουν οι κεντρώοι -  οι δεξιοί και οι αριστεροί -σημερινοί αναποφάσιστοι;... Ο Μητσοτάκης πρέπει ΤΩΡΑ να παρουσιάσει πρόγραμμα ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ του κράτους που υποσχέθηκε και δεν έκανε ο αποτυχημένος και σήμερα κρυπτόμενος Κ.Καραμανλής...

Συμπέρασμα, το στοίχημα για τον Κυριάκο, πρέπει να είναι  ένα σύγχρονο κράτος για να πάρουμε μπροστά... Αλλιώς θα καταντήσουμε εμείς  Βουλγαρία του 1950, που τώρα πια απογειώθηκε και της δίνουμε το δικαίωμα να γελάει μαζί μας.

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

Φάνης Ζουρόπουλος
Author: Φάνης Ζουρόπουλος

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS