Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 420

 

Του   Κώστα Γιαννακίδη

Ας πούμε ότι μετά την εισβολή οι στρατονόμοι βουτούσαν δύο-τρεις και τους έστελναν στο κρατητήριο, αναμένοντας την Αστυνομία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και μάλιστα 17 Νοέμβρη. Θα άλλαζε διαδρομή η πορεία...

 

Πρώτη γωνία. Να είμαστε όλοι ευτυχείς που κανένας από όσους βρέθηκαν στην πύλη του Πενταγώνου δεν έπαθε κρίση πατριωτικού μεγαλείου και δεν πήγε να μιμηθεί τον Κώστα τον Πρέκα στις πιο ηρωικές του στιγμές.

Μη ξεχνάτε ότι όλο αυτό συνέβη σε σημείο όπου βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά. Μπορεί πρακτικά να μην είναι τόσο εύκολη η εμπλοκή, όμως κανένας δεν θέλει να φανταστεί τι θα συνέβαινε έτσι και έβγαινε απειλητικά κανένα όπλο, έστω και άδειο.

Δεύτερη γωνία. Είναι άδικο να αποδίδεται η ευθύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Τα μέτρα και τα ήθη φρούρησης δεν αλλάζουν με τους υπουργούς, ούτε με τους Αρχηγούς των Οπλων. Συνέβη με αυτήν την κυβέρνηση, θα μπορούσε να συμβεί και με την προηγούμενη.

Τρίτη γωνία. Είναι πασίδηλο ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα δρουν γνωρίζοντας ότι έχουν περιθώρια ελιγμών. Ας πούμε ότι οι στρατονόμοι βουτούσαν δύο-τρεις και τους έστελναν στο κρατητήριο, αναμένοντας την Αστυνομία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Να κρατούνται λαϊκοί αγωνιστές από τον Στρατό και μάλιστα 17 Νοέμβρη ανήμερα; Θα άλλαζε διαδρομή η πορεία και κάποιοι μπορεί να έπαιρναν και σουβενίρ κανένα άρμα.

Τέταρτη γωνία. Είναι προφανές πλέον ότι η δράση του Ρουβίκωνα θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των επιχειρησιακών σχεδίων φύλαξης όλων των εγκαταστάσεων με διαβαθμισμένες απαιτήσεις ασφαλείας. Αυτό είναι, φυσικά, θετικό. Πληρώνεις και μαθαίνεις.

Πέμπτη γωνία. Η εισβολή στο Πεντάγωνο θα γίνει ανέκδοτο στα επιτελεία συμμαχικών ή μη χωρών. Για αυτό και καλό θα ήταν ο αρμόδιος υπουργός, εκτός από το να στείλει φαντάρους στα σύνορα, να επιδείξει το άμεσο, επίπονο και συνεχές ενδιαφέρον του για τη σύλληψη των εισβολέων. Θα φέρει, βέβαια, σε αμηχανία κάποιους φίλους, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι άνδρας του καθήκοντος.

PROTAGON

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS