Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 907


Μετά από πολλές ίντριγκες , αντεγκλήσεις σενάρια επί σεναρίων, συγκρούσεις που σίγουρα θα γραφτούν στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Τη πόλωση σε πρώτο πλάνο, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και το λαϊκισμό να έχει την τιμητική του. Είδαμε  ξυλοδαρμούς ανάμεσα σε οπαδούς, με έκδηλο το φαινόμενο της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής . Ενώ τα σεξιστικά σχόλια από τον υποψήφιο για τον θώκο του προέδρου Τράμπ είχαν τη τιμητική τους. Με εκείνα και με τούτα φτάνουμε σήμερα την εκλογή Προέδρου των ΗΠΑ.

Τα ευτράπελα για μια ακόμα φορά δεν λείπουν… Πρωταγωνιστής ο Τράμπ ποιος άλλος;  Ο οποίος πήγε να ψηφίσει με τη λίμο του και την καλλονή γυναίκα του. Βλέπετε το πρότυπο οικογενειάρχη περνάει επικοινωνιακά στην πουριτανή κοινωνία της Αμερικής.

Τη στιγμή που στη Νέα Υόρκη ψήφιζε ο Τράμπ , ένας τίγρης στη Σιβηρία ψήφισε τον Τράμπ… Αυτό και αν είναι νέο !!! Αμερικανιά ουαου χαχαχαχα… ο  Τραμπ τελικά είπε και ελάλησε πως αν δεν εκλεγεί θα έχει υποστεί το  μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου, ενέργειας και χρημάτων στη ζωή του.

Την ώρα που ο Τράμπ ζει στο κόσμο τον δικό του. Τα γυναικεία κοστούμια υπέρ της Χίλαρι είχαν τη τιμητική τους, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες επέλεξαν να φορέσουν το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της κας Κλίντον και να πάνε στις κάλπες.   

Tα παραπολιτικά και ευτράπελα δεν έλειψαν από τις Αμερικανικές εκλογές , η δε πλειονότητα των ελλήνων ομογενών ακούγεται πως στηρίζει τη Χίλαρι. Με τον κ. Δουκάκη να εκφράζει τους φόβους του λέγοντας πως : «μια ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ και εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο θα ήταν καταστροφή». Άλλωστε αυτός είναι και ο φόβος της παγκόσμιας κοινότητας .

Σε ότι αφορά τα καθ’ ημάς όσοι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται στη χώρα μας θα είναι επί ποδός όλη τη νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ώσπου να οριστικοποιηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Γαλλία όπου το κτήριο της κρατικής ραδιοφωνίας στο Παρίσι ντύθηκε στα χρώματα της Αμερικής.  Έχοντας ανοιχτές τις πόρτες του στο κοινό καθ’ όλη τη διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Όλος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα τα αποτελέσματα, ουρές ατελείωτες έχουν στηθεί έξω από τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ. Που σημαίνει ότι ο κόσμος τώρα πια υπό το κράτος και μόνο του φόβου να τον κυβερνήσει ο Τράμπ σηκώθηκε από τον Καναπέ του. Αυτό αναφέρουν έγκριτοι αναλυτές. Ενώ ο δείκτης ΝΥ έχει ανοδική τάση με την προσδοκία και μόνο  μιας ενδεχόμενης νίκης της Χίλαρι Κλίντον.

Σε λίγες  ώρες όλο αυτό το εκλογικό πανηγύρι θα έχει τελειώσει… το ζήτημα είναι  ποιός τι ζωή μας θα την κυβερνά; Δυστυχώς το όποιο αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών θα επηρεάσει κοινονικοπολιτικοοικονομικά ολόκληρη τη παγκόσμια κοινότητα. Γι' αυτό και το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στις ΗΠΑ.

Ευτυχία Λαμπροπούλου
Author: Ευτυχία Λαμπροπούλου
Απόφοιτη Δημοσιογραφίας με κρατική πιστοποίηση. Έχει πάρει πιστοποίηση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη συμμετοχή της σε σεμινάρια με θέμα την παραγωγή δημοσιογραφικού λόγου-Δημοσιογραφικός λόγος στα σύγχρονα ΜΜΕ ( social media) καθώς επίσης για την αφηγηματική τέχνη του πολιτισμού, (πως τα ΜΜΕ μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση αυτού). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια που κατά καιρούς διοργάνωσε το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας . Συνεχίζει τις σπουδές της πάνω στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Ενώ είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια - υποστήριξη του site Το Βήμα της Αιγιάλειας.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS