Γράφει ο Δημήτριος  Κακός πρώην Διευθυντής  Κέντρου Αποθεραπείας  και Φυσικής  Αποκατάστασης  Αιγίου

 

 

 

Ως παιδικός φίλος του Θανάση Διαμαντόπουλου, και για δύο γενιές οικογενειακός μας γιατρός, ο πατέρας του Βασίλης και η μαμή, θεία του Σοφία, θα ήταν παράλειψή μου, να μην γράφω δύο λόγια, για την απώλεια του αγαπητού φίλου και συμπολίτη μας Θανάση.

 

      Στις 31 Αυγούστου 2023 τιμήθηκε η σεβάσμια προσωπικότητά του, στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Λόγγου, κατά την απέριττη εξόδιο ακολουθία, με την αθρόα συμμετοχή της κοινωνίας Αιγίου, Λόγγου και της ευρύτερης περιοχής.

 

      Γεννήθηκε το έτος 1946 στο Λόγγο Αιγιάλειας και γαλουχήθηκε από σεβάσμιους και ενάρετους γονείς, με ισχυρές ηθικές αξίες. Γιός του διακεκριμένου γιατρού- παθολόγου, Βασίλη Διαμαντόπουλου.

 

      Παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, σύζυγο Γιώτα και απέκτησαν ένα γιό, το Βασίλη.

 

      Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς, με αγάπη και άριστες δημόσιες σχέσεις, με τους συγχωριανούς του, με χαμόγελο, το κύρος και την αρχοντιά του, σκορπούσε αφείδωλα την αγάπη του.

 

      Ήταν χαρούμενος άνθρωπος με ευγένεια, καλούς τρόπους και επαγγελματίας – επιχειρηματίας, εγνωσμένου κύρους και πείρας, της Ξενοδοχειακής μονάδας « Long Beach », με διασυνδέσεις ευρωπαϊκών τουριστικών επιχειρήσεων. Την εποχή εκείνη, στο Λόγγο διέπρεψαν  οι αείμνηστοι:  ο πρόεδρος Λόγγου και επιχειρηματίας Θανάσης, με το μοναδικό γιατρό, τον πατέρα του, για 4-5 χωριά, η θεία του μαμή, Σοφία που ξεγέννησε όλη την Αιγιάλεια και τη Ρούμελη και ο εξαίρετος δάσκαλος  Κων/νος  Λάππας. Τότε,  ο Λόγγος ήταν «πριγκιπάτο».

 

      Ως πρωτεργάτης ανέγερσης του  Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Λόγγου, ήταν ο γιατρός, Βασίλης Διαμαντόπουλος, θέτοντάς τον και ως ισόβιο επίτροπο, ο δέσποτας της εποχής εκείνης, μαζί με τους συνεργάτες του. Εξ ου και η προτομή του, στη πλατεία της εκκλησίας, ως ευγνωμοσύνη, για την προσφορά του, στο χωριό.

 

      Ο Θανάσης διένυσε τα 73 χρόνια, της φθαρτής και πρόσκαιρης ζωής και κέρδισε σίγουρα όνομα αιωνόβιο. Οι νεκροί πεθαίνουν όταν λησμονηθούν. Ο Θανάσης θα ζει, στις καρδιές των συγγενών του, αλλά και  αρκετών φιλίων του  προσώπων.

 

      Του αγαπητού φίλου μου  Θανάση, του άρεσαν οι ωραίες συντροφικές παρέες, τα ακριβή ποτά και πούρα, οι διακριτικοί «μπουφέδες» και οι φεγγαρόφωτες καλοκαιρινές βραδιές στις παραλίες του Λόγγου. Είχε την κορμοστασιά και την Αρχοντιά, που δεν σπουδάζεται. Ήταν περιζήτητος γαμπρός, - γιός γιατρού, με αίγλη και μεγάλη περιουσία.

 

      Αγαπούσε το Λόγγο και διετέλεσε πολλές 4ετίες Πρόεδρος του χωριού, που ήταν και είναι το «κολωνάκι» της Αιγιάλειας, γιατί ήταν αγαπητός σε όλους. Δάσκαλός του ήταν ο σεβάσμιος και διακεκριμένος εκπαιδευτικός Κων/νος Λάππας, για 30 περίπου χρόνια, στο Δημοτικό Σχολείο του Λόγγου. Πιστεύω, ότι κάτι πήρε από το δάσκαλό του.

 

      Αναμόρφωσε το χωριό, με τους συνεργάτες του: Αντιπ/δρο, το Δημήτρη Κραβαρίτη και Γραμματέα το «Νικάκι»,  Νίκο Ηλιόπουλο.

 

      Το Ξενοδοχείο «Long-Beach» έδωσε το έναυσμα αξιοποίησης – ανάπτυξης της όμορφης περιοχής μας. Ένα χωριό, το οποίο γνώριζε και γνωρίζει δόξα, όχι μόνο από τους τουρίστες, αλλά ακόμα και από Αθηναίους, που είχαν αρχίσει να χτίζουν εξοχικά στην περιοχή. Διακεκριμένοι γιατροί, δικηγόροι, τραπεζίτες, μεγαλοστελέχη εταιρειών «έβλεπαν» στο Λόγγο, το ησυχαστήριό τους. Οι Λογγίσιοι της διασποράς, και όχι μόνο, επιστρέφουν στις ρίζες τους. Η αξία της περιοχής μας, παραμένει σταθερή στο επενδυτικό «χρηματιστήριο».

 

      Η μόνη αποφράδα ημερομηνία, ήταν η 22α Αυγούστου 1962, στο Λόγγο, από  την κατάρρευση του «Νταμαριού», στο Μεγανίτη, για να γίνει η αιτία, να χαθούν πέντε ανθρώπινες ζωές του χωριού μας.

 

      Δεν πρέπει να θρηνούμε τους θανόντας, γιατί μεταβαίνουν στην αιώνια ζωή και αναπαύονται κοντά στο δημιουργό μας Χριστό και στην ανάσταση των ψυχών, θα ανταμώσουμε όλοι μαζί. Ο θάνατος είναι ο κλήρος όλων μας. Όταν φεύγουν τέτοιοι πετυχημένοι, δοξασμένοι και αγαπητοί άνθρωποι, φτωχαίνει ο κόσμος  μας.

 

      Ας κρατήσουμε λοιπόν, λίγο από τον πλούτο της καλοσύνης, της αγάπης του και το χαμόγελο, του αγαπητού και αξέχαστου Θανάση μας, για να είναι αιωνία η μνήμη του.

 

      Αγαπητέ φίλε και συμπολίτη Θανάση, πάντα θα είσαι στο μυαλό και στην καρδιά μας.

 

       Είναι σίγουρο, ότι είσαι ήδη στη γειτονιά των Αγγέλων, εν σκηναίς Δικαίων, πλάι στους αγαπημένους σου γονείς Βασίλη και Μαρία.

 

      Ο Άγιος Δημήτριος, να σκέπει, να προστατεύει και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην αγαπημένη σου σύζυγο Γιώτα, στο γιό σου Βασίλη και στις αδελφές σου Μαρία,  Έφη και Χρύσα.

 

Αιωνία  η  μνήμη σου αγαπητέ και αξέχαστε φίλε  Θανάση

 

Αθάνατος!!!

 

 

 

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS