Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 761

Του Πάσχου Μανδραβέλη
 Η αλήθεια είναι ότι σε ανύποπτο χρόνο η «Αυγή» είχε προειδοποιήσει για τη φιλοσοφία στελέχωσης του κράτους που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγραφε: «Σε ό,τι αφορά δε τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων υπάρχουν όχι απλώς ικανά στελέχη, αλλά και με δεδηλωμένη από τώρα θέληση να αναλάβουν τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Στον τομέα αυτό, μάλιστα, παρατηρείται και μεγάλη κινητικότητα πρόθυμων τεχνοκρατών οι οποίοι είχαν θείο στη Μακρόνησο ή ξάδελφο στο Πολυτεχνείο» (Θανάσης Καρτερός, «Οι καταλληλότεροι του ΣΥΡΙΖΑ», Αυγή 16.3.2014). Συνεπώς με δεδομένο ότι ο κ. Στέλιος Παππάς ήταν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973, μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε κελεπούρι. Αντί να βασιζόμαστε σε εκείνους που απλώς είχαν μπάρμπα στη Μακρόνησο, επιστρατεύσαμε τους ορίτζιναλ αγωνιστές.



Πώς να μην πάει το κράτος και προπαντός η χώρα μπροστά;

Οι δικαιολογίες που ψελλίζει ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ (και οι πρόθυμοι επικοινωνιακοί του δίαυλοι) για την τοποθέτηση του κ. Παππά στην προεδρία του ΟΑΣΘ είναι χειρότερες και από το ρουσφέτι που έγινε. Ανεμίζουν τις «αγωνιστικές περγαμηνές» λες και η προεδρία ενός οργανισμού με τζίρους 180-200 εκατ. ευρώ τον χρόνο είναι κάτι σαν παράσημο που απονέμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η διοικητική και επιχειρηματική εμπειρία, οι σπουδές και οι γνώσεις νέων παιδιών δεν παίζουν κανένα ρόλο. Το βόλεμα των ημετέρων –ακόμη και με τη δικαιολογία των αγώνων– προηγείται όλων.

Ακόμη χειρότερη είναι η δικαιολογία που εκστόμισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας για «δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί ολόκληρα χρόνια για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της Ν.Δ. και των εκλεκτών της». Να δεχθούμε ότι ο ΟΑΣΘ ήταν μια βρώμικη υπόθεση που οι «γαλάζιοι» κομματάρχες της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστούσαν, υπέθαλπαν, εκμεταλλεύονταν. Τα στοιχεία όμως γι’ αυτά πάνε στον εισαγγελέα, δεν τοποθετείται κομματικός γκαουλάιτερ στον οργανισμό. Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά μπορεί στο πάρτι της χρεοκοπίας του ΟΑΣΘ να μετείχαν και ΣΥΡΙΖΑίοι, παλαιοί και νεοφώτιστοι. Τι εγγυήσεις υπάρχουν ότι «όλα θα έρθουν στο φως» όπως διατείνεται ο κ. Σπίρτζης;

Ακόμη κι αν ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεν ήταν πατέρας του ισχυρού υπουργού και φίλου του πρωθυπουργού, Νίκου Παππά, ο κ. Σπίρτζης ομολόγησε κάτι σημαντικό. Η τοποθέτηση του συνταξιούχου της ΔΕΗ στο τιμόνι του οργανισμού έγινε με κομματική σκοπιμότητα –για να εκθέσουν τους αντιπάλους– και όχι με γνώμονα τις καλές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάρα των ΔΕΚΟ. Προκρίνονται σε θέσεις άνθρωποι που εξυπηρετούν το κόμμα και όχι τους καταναλωτές και πολίτες, που πληρώνουν για τον οργανισμό.

Έντυπη έκδοση Καθημερινής

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS